Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Unruly Gang gör dancehallföreställning i stan

5 mars är det premiär för dansföreställningen I mellan på Dansens hus.
5 mars är det premiär för dansföreställningen I mellan på Dansens hus.

I mars är det urpremiär för Unruly Gangs dancehallföreställning på Dansens Hus.
Publiken får möta fem dansare i en koreografi skapad av Grammisvinnaren och koreografen Imenella Mohamed och kollegan Rut Roos.

ANNONS

– Dancehall är speciellt därför att det är en dansstil som tillåter väldigt mycket. Det har blivit en populär stil framförallt för unga tjejer, därför att det finns en möjlighet att uttrycka aggressivitet i dansen, något som man som tjej vanligtvis inte får uttrycka. Och då menar jag en positiv aggressivitet, att få ta en tydlig plats i rummet, säger Rut Roos i en kommentar.

Handlar om styrka, syskonskap och tillhörighet

Tillsammans med koreografen och Grammisvinnaren Imenella Mohamed, som förra året slog igenom med sin debutsingel Chagga, ligger hon bakom dancehallföreställningen I mellan.

Den nya föreställningen handlar om styrka, syskonskap och tillhörighet. På scen delar dansarna med sig av kraften i att vara ett ”third culture kid” – att ta det bästa av två världar och skapa en tredje.

Att definiera sig själv

Den lyfter också frågan om hur man definierar sig själv i ett samhälle som gärna vill sätta en stämpel på vem man är, baserat på hur man ser ut, hur man är eller var man kommer ifrån.

– Att vara third culture kid är att vara allt och inget och allt däremellan, säger Imenella Mohamed, koreograf i en kommentar.

I mellan har urpremiär på Dansens hus i Stockholm 5 mars, klockan 19. 

Mer info om biljetter finns här.

Dansens Hus, Barnhusgatan, Stockholm, Sverige