Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ginrevolution – ny mässa på Spritmuseum

Spritmuseum ordnar Ginmässa i april
Ginmässa på Spritmuseum.

Spritmuseum fixar mässa med småskaliga ginproducenter i april.

ANNONS

Eftermiddagen 6 april kan den som är intresserat av gin i allmänhet och lokalt producerat dito i synnerhet dra ut på Djurgården för en kort men intensiv mässa.

En ginrevolution

Helen Eriksson

Det är fem svenska fabriker som dyker upp med sin gin:  Stockholms bränneri, Norrtälje brenneri, Mackmyra whisky, Tevsjö destilleri, och Smögen whisky.

– När vi öppnade museet 2012 var det första vi gjorde var att ha en ginprovning, då var det fem personer som kom. På dessa sex åren har det blivit en veritabel ginexplosion. Det som var en whiskeyrenvolution för tio år sedan har nu blivit en ginrevolution, säger Helen Eriksson som jobbar med program och provningar på museet.

Fakta

Mer om utställarna

Stockholms bränneri tillverkar gin med smak av rabarber och rosenblad
tillverkad i en fd Jaguarverkstad på Södermalm…
På mässan kan du testa Pink Gin som fått sin karaktär av just rabarber och rosenblad, Dry Gin med smak av sju ekologiska örter och Oak Gin som lagrats 54 dagar i bourbonfat.
http://www.stockholmsbranneri.com/

Norrtelje Brenneri AB som grundades år 2001 är beläget på familjegården i hjärtat av Roslagen.
På mässan presenterar de för första gången RoslagsGin Ekfatslagrad Eko som är lagrad på bourbonfat som tidigare används för RoslagsWhisky. De har även med sig RoslagsGin Eko med handplockade rönnbär och enbär från Stockholms skärgård.
http://norrteljebrenneri.se

Tevsjö destilleri  producerar allt själva. Spannmålet till produktionen kommer från närliggande bönder i Hälsingland.  Smaksatta produkter destilleras en fjärde gång eller maccereras med lokalproducerade kryddor, örter, bär och frukt i den mån de kan få tag på sådana. Välj mellan Gin Havtorn, Ragnarök, Plateau, Tranquillity och ev Orbaden Gin Samt den lagrade Gini.

https://www.tevsjodestilleri.se/

Mackmyra startade upp Lab Distillery sommaren 2017 på Mackmyras ursprungsdestilleri på Mackmyra Bruk.
Nu kan du testa Kreatör Gin, en ekologisk, hantverksmässigt framtagen gin tillsammans med craft distiller Rickard Aldén och Lab Distillery Organic Gin.

https://labdistillery.se/

Strane är tillverkad av Smögen Whisky, ett litet hantverksdestilleri i Hunnebostand. De har tillverkat whisky sedan 2010 och nu har man satsar man även på gintillverkning i sin pot stillpanna om 100 liter. Nu kan du testa Merchant Strength och Navy Strength.

http://strane.se

Swedish Tonic är en lokal- och hantverksmässig tonic tillverkad på naturliga råvaror istället för aromämnen. Ur kinabark utvinns naturligt kininn som bidrar med beska. Denna beska blandas med sötma från agavesirap, syrlighet från citrusfrukter och lite mörkare toner från enbär & kryddpeppar.
swedishtonic.com

Källa: Spritmuseum.
Spritmuseum, Djurgårdsvägen, Stockholm, Sverige