Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ocensurerade mobilfoton ställs ut på Fotografiska

Arvida Byströms rosaskimrande mobilkonst ställs ut på Fotografiska.
Arvida Byströms rosaskimrande mobilkonst ställs ut på Fotografiska.

Instagramstjärnan Arvida Byström tar över Fotografiskas Black Box och färgar den rosa med sina fotografier. Med utställningen Inflated Fiction vill hon ifrågasätta rådande normer och den sexualiserade kroppen.

ANNONS

27-åriga Arvida Byström började tidigt att fotografera och publicera sina bilder på olika digitala plattformar. Där la hon grunden för sitt estetiska uttryck.

Den röda linjen i hennes fotografier och konstnärsskap är rosa – och de ofta ocensurerade bilderna har gjort henne till en Instagramstjärna med över 240000 följare.

”Telefonfoto får sällan utrymme i utställningssammanhang”

Nu ställs hennes verk, som utforskar fotografi och dess ramar, ut i Fotografiskas Black Box.

– Telefonfoto får sällan utrymme i utställningssammanhang då konstvärlden är historiskt byggd för att vara exklusiv. Att nu något som mobilfoto får ses som konst går generellt emot den traditionen och ifrågasätter den, säger Arvida Byström i en kommentar.

Vill ifrågasätta normer

Hennes installation Inflated Fiction (uppblåsbar fiktion) vill också ifrågasätta rådande normer och den sexualiserade kroppen och kan ses som en kommentar på att hennes feminina estetik ofta misstas för att handla om sex.

– Sex är ett viktigt ämne men man gör en otjänst att säga att min konst handlar till stor del om detta. Jag vill mer visa på att sättet som sex porträtteras har oftast väldigt lite att göra med sex på riktigt.

När: 23 november, 2018 – 2 februari, 2019
Var: Fotografiska, Stadsgårdshamnen 22

Fotografiska, Stadsgårdshamnen, Stockholm, Sverige