Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Lägg lite konst i påskägget

Konstupplevelser i påsk
Konstupplevelser i påsk

En försvinnande megastjärna, en konstupplevelse som mättar och en surrealistisk spanjor. Vi bad gänget bakom konstappen Artworks om tre tips på schysst konst i påsk.

Konstappen Artworks guidar till utställningar och konstverk i Stockholm. Tyvärr håller flertalet av stans bästa gallerier stängt under påsken men vi har bett teamet bakom appen att bidra med tre schyssta tips på utställningar som du inte får missa om du är kvar i stan över påskhelgen. Och ja, de har öppet!

marina

Marina Abramović – Moderna Museet

En av konstvärldens megastjärnor har intagit Stockholm sedan mitten på februari. Passa på nu innan Marina Abramović drar vidare med sin utställning till Louisiana utanför Köpenhamn i slutet på maj. Utställningen på Moderna Museet är Abramović’s första europeiska retrospektiv. Utställningen gör en definitivt berörd – beskåda hennes legendariska föreställning som Rhythm O i Milano från 1974, där hon på hårstrået undgick sexuellt övergrepp och att bli skjuten.


artipelag2

Morandi & de Waal på Artipelag

Välkomna till Babybjörn’s egna konstmusem Artipelag 15 minuter från centrala Stockholm och titta på två av konstvärldens största namn, britten Edmund de Waal och den italienske målaren Morandi.

Artipelag är känd för att hålla utställningar som lockar stor publik. Förra sommarens utställning med den omåttligt populäre Andy Warhol var en stor framgång. Frågan är om det publikrekord kommer att brytas nu med en utställningen som kräver ostörd iakttagelse och reflektion. Stäng av mobilen och sug in konsten. Och kom med en tom mage, Artipelag hajar att vi alla uppskattar god mat efter konststrosandet.


miro

Joan Miró på Waldemarsudde

Nu arrangeras en stor utställning med en av 1900-talets mest uppmärksammade konstnärer, den spanske surrealisten Joan Miró.

I en mäktig presentationen visas målningar, skulpturer, teckningar, textila verk, grafiska blad och affischer som visar på hur Miró inspirerades av vardagliga objekt i sitt skapande.

Även Mirós tidiga sociala engagemang syns genom affischkonst och i den film, där man kan följa Miró arbete med gatukonst i Barcelona på det sena 60-talet.

Guiden är ett samarbete mellan Allt om Stockholm och Artworks – ett Hemnet men för konst

Waldemarsudde, Stockholm, Sverige