Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Youtube-stjärnor strimlar snoppar på scen

Oliva och Katja river snoppar
Olivia och Katja säger adjö till bilderna på snopp de aldrig bett om.
Katja och Olivia strimlar dickpics på scen
Katja och Olivia strimlar dickpics på scen

Youtube-profilerna Katja och Oliva får ofta bilder på snoppar skickade till sig.
Nu gör de konst av blottarnas lemmar – som ska klippas sönder. Och alla som vill får vara med.

Katja Ferm och Olivia Nyberg har blivit kända genom sin YouTube-kanal där de bland annat testar Tinder, plankar in på Trädgården, går på festival och reser runt i världen. 2015 drog de igång sin kanal på allvar och inte långt därefter började det dyka upp bilder på snoppar som anonyma män skickade till deras telefoner. 

att få en kuk i telefonen är lika tråkigt varje gång.

Katja Ferm

– Det var chockartat och inte heller något vi vant oss vid; att få en kuk i telefonen är lika tråkigt varje gång, säger Katja.

– Det känns som att man blir förnedrad och faktiskt lite ledsen och det är ju precis det som bilden ska göra, utöva makt. Samtidigt ska man behöva ta ställning till den här skiten varje gång, säger Olivia.

Kompisars grejer

Och att skicka bilder på en snopp är inget som bara snuskiga gubbar håller på med. Oliva berättar om bekanta, ”schyssta killar”, som hört av sig för att dubbelkolla att de inte skickat en snoppbild till någon av dem.

Varför tror män att vi vill ha dessa bilder?

Oliva Nyberg

– Det ger ju en rätt tydlig bild att killar bara skickar iväg bilderna lite hur som helst vilket också är ett stort problem.  Men vi är trötta på det: De flesta som fått en dickpic har varken bett om den eller velat ha den, så varför tror män att vi vill ha dessa bilder?

Men nu gör de något åt saken. Sedan i somras har de planerat att dels lyfta problematiken och dels att hämnas. 

Olivia och Katja kräver hämnd.

Olivia och Katja kräver hämnd. Foto: Johan Thornton

Skriv ut en snopp

Under de kommande två helgerna är alla välkomna att delta i utställningen Funeral of the Dickpic på Södra Teatern. Och alla som vill kan bidra: Katja och Oliva kommer att ställa ut en dator och skrivare där besökarna kan skriva ut egna dickpics som de fått skickade till sig och fylla på utställningen. 

Tar med 50 stycken

Katja och Olivia tar med sig drygt 50 dickpics som de själva har fått i inkorgen. Kan man inte vara på plats går det att bidra ändå genom att skicka vidare sina “ofrivilliga” dickpics till Katja och Olivia via mejl och Instagram.

Sista dagen strimlas snoppbilderna.

– Så man för evigt blir fri från sina obehagliga dickpics-upplevelser. Då ska de utrotas. Jag riktigt längtar tills att vi ska börja, säger Oliva. 

Funeral of the Dickpic har vernissage lördag 7 april. Då uppträder även BLENDA live. Veckan efter står Peg Parnevik på scenen. 

Fakta

Skicka dina egna bilder

Skicka dickpics till:

funeralofthedickpics@gmail.com

eller katja_olivia & funeralofthedickpic (instagram)

Läs mer: 

Författaren och journalisten Caroline Heiner har skrivit boken ”Män visar kuken för mig” ett undersökande reportage om fenomenet Dickpics.

Dicken går sitt öde till mötes.

Dicken går sitt öde till mötes.

Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm, Sverige