Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Petter ställer ut konst för att hjälpa andra

Petters nuna ska säljas  och pengarna går till välgörande ändamål.
Petters nuna ska säljas och pengarna går till välgörande ändamål.

Sex konstnärer, däribland artisten Petter, kommer att ställa ut sin konst i ett pop-up-galleri i Sundbyberg.

Det är Jolu Art Design som tar med sig utställningarna Non-Violence Art Project och Kjelles tavelresa och tillfälligt flyttar in i en av de tomma lokalerna i Signalfabriken i Sundbyberg.

Totalt kommer sex konstnärer att ställa ut sin konst. En av dem är artisten Petter som tolkat organisationen The Non-Violence Projects symbol – den knutna pistolen.

Non-Violence Art Project säljer sina ambassadörers målningar av pistolen för att få in pengar till att utbilda barn och unga i fred-och konflikthantering.

petter konst

En av pistolerna som ska ställas ut är ”Petter for Peace”, som är gjord av artisten Petter. Den är 100 cm och finns endast i åtta exemplar. Pressbild: Jolu Art Design

Säljer konst för välgörenhet

Bakom projektet Kjelles tavelresa står konstnären Emil Grönholm och skådespelaren Kjell Bergqvist. Emil målar porträtt av olika kända personer som de bägge sedan reser runt och säljer. Tillsamman har de samlat in mer än en halv miljon kronor.

Emil har även målat ett porträtt av Petter, vilket det kommer att gå att lägga bud på med start den 7 december och i sju dagar framåt. Pengarna som tavlan säljs för kommer oavkortat gå till familjen Bergqvists insamling till organisation Vid din sida, som hjälper äldre svenska hemlösa pensionärer samt fattigpensionärer.

Galleriet håller öppet på lördag mellan klockan 10-18 och på söndag klockan 10-16.

Fler liknande evenemang kan vara på gång framöver.

– Vi ser fram emot ett flertal spännande samarbeten framöver, säger Jennifer Romare, centrumchef i Signalfabriken.

Story Hotel Signalfabriken, Sundbybergs torg, Sundbyberg, Sverige