Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så slipper du trängseln på Nationalmuseum

Nationalmuseum, lång kö på Blasieholmen.
Vi vet hur du slipper denna kö.

Hundratusentals har besökt Nationalmuseum sedan nyöppningen i höstas. Besöksrekordet har gett enorma köer. Men vi tog reda på hur du undviker trängseln.

ANNONS

Den som haft vägarna förbi Blasieholmen under hösten och vintern har med stor sannolikhet sett kön ringla sig lång utanför Nationalmuseum inför öppningen på dagarna. Museet har nämligen slagit rekord i antal besökare under de två och en halv månad det varit öppet.

Från den 13 oktober till och med den 31 december 2018 har 311 000 personer hunnit besöka Nationalmuseum, det är nästan lika många besökare som under ett helt år innan museet stängde för renovering, skriver SVT.

Då slipper du värsta trängseln

Vill du slippa stå i kö gör du bäst i att dra dit efter klockan 16 på vardagar, då det generellt brukar vara mindre folk.

– Vi har många besökare hela tiden men framförallt på helgerna och på vardagar från att museet öppnar klockan 11 och en bit in på eftermiddagen. Lite senare på eftermiddagen och på kvällen är det något färre besökare i museet, berättar Hanna Tottmar, pressansvarig på museet.

Nationalmuseum har öppet till klockan 19 alla dagar förutom måndagar då det är stängt, samt torsdagar då museet har öppet till kl 21.

Nationalmuseum, Stockholm, Sverige