Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Tekniska museet slår rekord – efter utställning om robotar

Nu flyttar Robots in på Tekniska museet
En människoliknande robotbebis möter besökarna i entrén till en av utställningssalarna på Tekniska museet.

De humanoida robotarna flyttade in på Tekniska museet den 17 juli. Nu kan museet konstatera att utställningen gjort succé – eftersom de dubblat besökssiffrorna och slagit besökarrekord, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS

Utställningen Robots blev en publiksuccé i London.

Nu meddelar Tekniska museet att utställningen även gått bra i Sverige – eftersom den bidragit till att slå alla tidigare besökarrekord.

48 166 personer besökte museet i juli. Det är mer än dubbelt så många gäster som juli 2018, men också en bra bit över de bästa höst- och vintermånaderna som annars är museets högsäsong.

 

”Faschinerar de allra flesta”

Utställningen är första delen av Tekniska museets satsning på att utforska relationen mellan människa, maskin och artificiell intelligens.

– Det är något med robotar som fascinerar de allra flesta, även de som kanske vanligtvis inte är särskilt intresserade av teknik. Robots är en utställning som väcker känslor och sätter igång funderingar och diskussioner, säger museidirektör Peter Skogh, enligt ett pressmeddelande.

Utställningen finns att se på Tekniska museet fram till den 15 mars 2020. Därefter ska museet fortsätta med en egenproducerad utställning.

Människoliknande robotar från London gör besök på Tekniska muséet

ANNONS
Tekniska museet, Museivägen, Stockholm, Sverige