Världsstjärnor på ny Stockholmsfestival – Allt om Stockholm
Ola Larsson och Per Nyström.
Ola Larsson och Per Nyström.

Världsstjärnor på ny Stockholmsfestival

Scen 

Dramaten, Kungliga Musikhögskolan och Musikaliska blir skådeplatser för musik och dramatik den 18-20 augusti med den nya festivalen Aurora som har urpremiär i år.

ANNONS

Sommartid är som bekant festivaltid. Men det är kanske inte högre konst du tänker på i första hand när du hör det ordet?

Nu är det i alla fall dags för Aurora Fine Arts Festival att ha premiär – och det är tre adresser på Östermalm som inhyser den.

Finfina institutioner

Musikaliska, Kungasalen i Kungliga Musikhögskolan och Dramaten är det som gäller. Medlemmar ur Dramatens fasta ensemble kommer att brygga musik, drama och text. Bland annat ska Stina Ekblad läsa till tonerna av slagverksvirtuosen, tillika Polarprisvinnaren Dame Evelyn Glennies percussionspelande.

Den polske tonsättaren Krystof Penderecki och den japanska violinisten Sayaka Shoji är några andra storheter som kommer på besök.

Vissa saker gratis

Och vissa programpunkter i den purfärska festivalen är gratis.

Bakom festivalen står Per Nyström och Ola Larsson med säte på Sibyllegatan. Mångåriga arrangörer av festivaler för klassisk musik i Trollhättan. Nu gör de ett försök att etablera sig i Stockholm.

– Vi kan naturligtvis inte konkurrera med de arvoden New York, London och Paris erbjuder men vi kan erbjuda en minst lika intresserad publik och under former som är avspända och inte så uppstyltade. Den feedbacken har vi fått många gånger, säger de i ett pressmeddelande.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler scenartiklar

Utställning

Konstnärer visar upp sig i Ringens köpcentrum

Konstserien Chanel or Die har uppmärksammats av många
Utställning

Möt gatukonstnären bakom ”Chanel or Die”

Film

Gratis bio på julafton

Tea Malmegårds pepparkakshus visar framtida Sturekvarteret
Utställning

Se framtida Sturekvarteret i pepparkaksform

Kultur

Systrar startar ny öppen kulturscen i stan

Konsert

Duo öppnar Dramatens bar igen