Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Dags för årets sneakerloppis

Caliroots Swapmeet. Ett mecka för sneakersintresserade.
Caliroot Sneakers Swap Meet firar 10 år 27 maj – och byter plats till hotellet At Six.

Dyrgripar och limited edition-sneakers som behöver hitta nya ägare – 27 maj är det dags för årets sneakersbytarevent i Stockholm. 
– Det här är ingen loppmarknad med slitna Converse, säger Per Norell på Caliroots.

För 10:e året i rad anordnas Caliroot Sneakers Swap Meet – ett event som lockar stans sneakerstokiga att köpa och sälja skor. Men det här är inget evenemang för dig som vill fynda, många av de sneakers som säljs är eftertraktade skor som samlare vill lägga vantarna på. Och de säljs inte direkt billigt.

Alla sneakers kontrolleras

Per Norell, butiksansvarig och grundare av Caliroots, har jobbat med sneakers sedan 1991. Han berättar att alla säljares utbud kontrolleras för att hålla en hög nivå.

– Vi kommer inte ha några dåliga begagnade skor, det här är ingen loppmarknad i vanlig mening. Så räkna inte med några slitna Converse All Star för 20 spänn.

– En del skor är såklart billigare än i butik men många är dyrare eftersom det är limited edition som sedan länge är slutsålda i butikerna.Lyxigt och höjd nivå

Men att vara sneakersnörd är inget krav för att besöka evenemanget även om det låter så. Per menar att det viktiga är att skorna är hela och rena.

– Det man säljer behöver inte vara superlimiterat. Ibland köper man kanske sneakers som man aldrig börjat använda och då är detta ett bra tillfälle att sälja av lite.

Tidigare har eventet  huserat på Trädgården, men i år byter man plats och testar det nya hotellet At Six på Brunkebergstorg. Anledningen är dels att man vill hålla till inomhus om vädret skulle bli dåligt, men även att man vill höja nivån.

– At Six ligger mitt I city, det är helt nytt, känns lyxigt och passar oss perfekt, säger Per.

Caliroots Swapmeet. Ett mecka för sneakersintresserade.

Caliroot Swapmeet. Ett mecka för sneakersintresserade. Foto: Pressbild

Årets mest eftertraktade sneakers

Caliroot Sneakers Swap Meet brukar ha runt 50 säljare/utställare på plats och cirka 4 000 besökare varje år. Per tror att evenemanget lockar så många människor på grund av sneakerns populäritet och att alla har en relation till dem. Sneakers funkar i alla sammanhang, menar han.

– Det här är ett perfekt tillfälle att hitta något man letat efter men också en dag att umgås med andra ”sneakerheads”.

När det kommer till vilka sneakers som Per tror kommer vara mest eftertraktade och populära i år är han ganska säker på sina svar.

– Jag tror att Adidas samarbete med Yeezy och Pharell kommer vara poppis att både köpa och sälja. Även Pumas Rihanna creepers kommer nog hitta nya ägare.Tatuera din favoritsneaker

Det är framförallt privatpersoner som hyr bord och säljer sina skor på Swap Meet. Men för den som inte är ute efter att shoppa finns även andra roliga aktiviteter som man kan sysselsätta sig med.

– På plats kommer det även finnas sneakersleverantörer, sneakercleaning, sneakerutställning och möjlighet att brodera ditt namn på dina skor eller tatuera din favoritsneaker på din kropp, berättar Per Norell.

Fakta

Ta med kontanter eller Swish

Vad? Caliroot Sneakers Swap Meet lördagen 27 maj

Var? Hotellet At Six på Brunkebergstorg 6

När? Det är öppet mellan kl 12.00-17.00 (mellan kl 11.00-12.00 är det VIP, dessa biljetter köps på Caliroots för 100 kr

Vad kostar det? Caliroot Sneakers Swap Meet har fri entré

Bra att veta: Se till att ha ett fyllt konto och Swish eller ha cash med dig. Håll även ögonen öppna för pre-party kvällen innan och efterfest på kvällen.

Mer info: https://caliroots.com/swapmeet/s/1050

Hotel At Six, Brunkebergstorg, Stockholm, Sverige