Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Tror att Liljeholmen är först i världen”

Världens första antik-bakluckeloppis går av stapeln i Liljeholmens p-hus.
På plats finns Bukowskis experter. Bekanta profiler från Antikrundan kommer värdera dina inköp, eller medtagna fynd från den egna vinden.
ANNONS

För femte året i rad körs bakluckeloppis i Liljeholmstorgets parkeringshus. Skillnaden 2016 är att man uteslutande tillåter antik-, vintage- och samlarföremål i bakluckorna – något som är helt unikt.
– Vi har verkligen kikat runt, och vi har inte kunnat hitta något annat exempel på en bakluckeversion av en antik- och samlarmarknad. Vi tror att Liljeholmen är först i världen, säger Maria Wiberg på Stockholmsmarknader.
Söndagen den 11 september är det prylar och kläder från 1970-talet och äldre som gäller. När Bukowskis hörde talas om eventet så ville de vara med på ett hörn. Ett antal av auktionshusets erfarna experter kommer att finnas till hands i garaget för alla som vill få ett föremål värderat. Det kan vara ett inköp från bakluckeloppisen, eller en medhavd klenod från vinden.

Profiler från Antikrundan

För många kommer Bukowskiexperterna vara bekanta ansikten från Antikrundan, ett program som verkligen har eldat på svenskarnas fascination för antikviteter. Ett tecken på trenden är att Stockholmsmarknader slog världsrekord 2016, med över 1 000 bakluckor på Solvalla.
– Loppisintresset och intresset för antikviteter är större än någonsin. Många drömmer om att göra det där fyndet i botten på någon låda. Nu kommer vi ha ett väldigt kul utbud där alla utställare har sina olika specialiteter – från 50-talsleksaker och vintagekläder, till konst och vinylskivor, säger Maria.

Så hittar du fynden

Tillsammans med Emma Perning har hon arrangerat loppisar i mer än ett årtionde och proffsen har en del tips för dig som vill göra det där klippet.
– För att fynda ska man satsa på de saker som säljarna inte har så bra koll på. De vet alltid vad prylarna längst fram på bordet är värda – därför ska du kolla längst ned i lådorna och plocka fram de oputsade sakerna som står gömda längst bak. Sedan är det ju bra att hitta sin egen nisch. Det är redan väldigt många som samlar på Lisa Larson och Stig Lindberg, säger Maria Wiberg.
Intresset för bakluckeloppisen i Liljeholmen är stort. Totalt finns plats för 120 utställare, så om du vill vara med så måste du anmäla dig på loppistajm.se. Det gäller även om du inte kommer med bil.

John Edgren

1