Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

”Sluta genast med detta patetiska klädbeteende”

Glittriga paljettkreationer, trendiga mjukisbrallor och mössor med tofsar.
Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg listar vilka plagg på stan som får henne att rysa av obehag.
– De som har på sig detta plagg måste sakna en spegel hemma, menar hon.
ANNONS

1. Tofsmössan

”Det är något med att se vuxna människor gå omkring med tofsmössor som känns väldigt…fel? Som att man medvetet vill se ut som ett litet barn på väg till dagis? Dessutom har det börjat dyka upp större och större tofsar på dessa mössor vilket ser ännu löjligare ut. Det saknas bara overall, tumvantar och en snorig näsa för att den här looken ska bli komplett.”

2. Mjukisbyxor

”Den senaste trenden bland Stockholms modefolk är att glida runt i uppdaterade varianter av mjukisbrallan. Den har hottats upp och görs i olika dyra material, snygga färger och med trendiga detaljer – men jag kan verkligen inte se att det här plagget passar någon annanstans än på gymmet eller hemma i soffan. Trend eller ej, folk som har på sig mjukisbrallor på stan eller på krogen måste ju sakna en spegel hemma?”

3. Glitterplagg

”Under jul och nyår kryllar stans alla butiker med klänningar, kjolar och toppar i alla möjliga glittriga färger och utföranden. Och ja, visst kan det vara najs med paljetter glitter och att vilja se ut som en livs levande diskokula under årets festligaste månad. Men nu är det dags att gå vidare och hänga in paljettklännigen i garderoben och låta den hänga där tills julfesten 2017.”

4. Band t-shirts

”Att dra på sig en tisha med ett band eller artist man aldrig hört talas om måste vara en av de mest konstiga grejer att göra i klädväg. HUR kan det kännas coolt att gå runt med en Ramones t-shirt när man inte ens kan nämna en enda låt av bandet? Eller känna sig snygg när man slänger på sig en tröja som har Joan Jett på bröstet när man inte ens vet vem hon är? Sluta genast med detta patetiska klädbeteende. ”

5. Överdragsbyxor

”Det må vara praktiskt med överdragsbyxor när du är ute i skogen, ska cykla till jobbet i ösregn eller gör någon annan friluftsliknande aktivitet med baren. Men att ha på sig den här typen av byxor när du är ute och shoppar, är på lunch med kollegorna eller går på bio är kanske aningen överdrivet (och framöver allt varmt?). Så mycket snö har vi dessutom inte i Stockholms innerstad att du behöver ha den här typen av kläder på dig för att skydda dig…”

1