Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Experternas tips: gult och tantigt hett i vår

Gult, massa mönster och more is more
Gult, massa mönster och more is more – här är vårens modetrender!

Gult, massa mönster och more is more – en ny årstid betyder mängder av nya trender. Vad ska vi låta hänga kvar på galgen och vad ska vi satsa på våren 2018? Allt om Stockholm har snackat med två av Stockholms största modeprofiler om färgval, galna trender och vad som känns helt passé. 

ANNONS

Stockholmare är kända för att vara välklädda, stilmedvetna och trendiga, men vågar vi verkligen haka på de mest galna trenderna från catwalken? Finns det trender som vi helt enkelt inte är redo för?

Mode-experten Kristin

Kristin Zetterlund, modebloggare, dj och digital marketing manager på klädmärket & Other stories tror på trendfärgen gult i vår. Foto: Privat

Inte redo för 80-talet

Kristin Zetterlund är modebloggare, DJ och digital marketing manager på klädmärket & Other stories. Hon menar att stockholmare är så trendkänsliga att det finns en risk för att de allra modigaste i stan kommer haka på de mest galna trenderna som kan tänkas dyka upp. Däremot finns det en trend som hon inte tror att vi är redo för än.

Gult känns minst
lika instagramvänlig
och glad som rosa
har varit.

Kristin Zetterlund

80-talet är på väg tillbaka med stormsteg på alla catwalks men jag tror inte riktigt att vi är där riktigt än. 70-talssiluetterna dominerar fortfarande och vi måste få gosa färdigt med dem innan vi är redo att ta oss an nästa decennium. 

Två trender Kristin däremot tror stenhårt på och som vi kommer se överallt, är färgen gult samt att inspireras av det gammeldagsa.

Jag tror att gult möjligtvis kan ta pallplatsen från rosa, som tronat som trendfärgen nummer ett ett bra tag nu. Gult känns minst lika instagramvänlig och glad som rosa har varit. 

– Sen vill jag att vågen av sånt som tidigare ansetts ”tantigt” ska fortsätta svepa över oss, till exempel taxklackar, opraktiska små handväskor med mera. 

ANNONS

More is more

En annan trend som Kristin tror kommer synas en hel del på Stockholms gator är more is more.

Rutigt, blommigt, leopardmönster och camo – det är nästan svårt att göra fel i mönsterväg just nu. När det kommer till accessoarer är det bara att ösa på. Sjalar, hårklipps, smycken och knasiga solglasögon – bring it on.

Martin Hansson, moderedaktör på tidningen Café

Även på herrsidan kommer vi att se gult och mycket mönster, det menar Martin Hansson, moderedaktör på tidningen Café. Foto: Pressbild

Trendigt med Hawaiiskojortan

Även på herrsidan kommer vi se mycket mönster och även mycket gult menar Martin Hansson, moderedaktör på tidningen Café. 

– Såväl ränder som fina prints syns hos de större modemärkena. Jag kommer att haka på trenden och kommer med stor sannolikhet synas i en mönstrad skjorta i vår. Även om vi kanske är trötta på Hawaii-skjortan – eller resortskjortan som den också kallas –  är den omåttligt populär. När det kommer till färger i vår känns de brända färgtonerna som brunt, gult och rött väldigt inne. 

Jag kommer att haka
på trenden och kommer
med stor sannolikhet
synas i en mönstrad
skjorta i vår.

Martin Hansson

En klassiker gör comeback

När det kommer till skor och accessoarer menar Martin att scarfen och midjeväskan kommer synas en hel del. Och den klassiska skon Converse All Stars kommer göra comeback. 

– Det är en ikonisk skomodell och snygg att bryta av en kostym med. Sen är loafersen fortsatt väldigt populära i alla sammanhang. 

Men vilka trender är då helt ute våren 2018?

Egentligen att springa efter trender i sig och inte riktigt se till hållbarhet inom modet Överhuvudtaget har slit-och släng modet har aldrig känts mer ute. Ett tips är att tänka mer långsiktigt även i shoppinvanorna, menar Martin Hansson. 

– Nu förtiden finns det verkligen utrymme för alla stilar och personligheter att få synas. Sen skulle jag aldrig kalla haremsbyxor hett, men de har väl inte heller varit aktivt trendiga på ett bra tag.

Stockholm, Sverige