Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Loppmarknader du inte får missa i år

Loppis i Stockholm våren 2020. En guide till några av kommande kommande månaders loppmarknader.
Flera av årets första loppmarknader är inomhus. Sedan flyttar fler utomhus ju längre in på året vi kommer.

Det brukar bli dags för loppisar när våren rullar in, men nu tycks det vara någon här och var hela året om. Allt om Stockholm har sammanställt några av årets mest intressanta loppmarknader.

ANNONS
 1. Superloppisen i Liljeholmen Året rivstartar med en underjordisk bakluckeloppis i Liljeholmstorget gallerias p-hus.
  När: Första loppmarknaden är söndagen den 19 januari, sedan återvänder evenemanget 23 februari, 22 mars och 12 april.
  Var: Liljeholmstorget gallerias p-hus.  
 2. Outdoor Loppis Senaste årens favorit för mer äventyrliga ändamål. Det är dags för tredje upplagan av Outdoor Loppis. Loppmarknaden har blivit både stället att köpa billiga funktionsplagg och en mötesplats för äventyrare.
  När: Söndagen den 26 januari, klockan 12-16.
  Var: Downtowns Campers på Drottninggatan 28.
 3. Solnahallens Antik & Samlarmässa Här kommer ett lite mer kostsamt förslag. I Solnahallen är det premiär för en antik- och samlarmässa i år. Här sägs det att man kommer kunna finna fina prylar från den gamla goda tiden, inom inredning, kläder med mera. Till skillnad från övriga evenemang kostar denna pengar att komma in på (50 kronor för vuxna). Och om du vill sälja så kostar ett bord mycket mer än på de ”vanliga” loppisarna.
  När: 8 och 9 februari, klockan 10 till 16.
  Var: Solnahallen, Ankdammsgatan 46.
 4. Loppis på Färgfabriken I den fina takvåningen kommer det gå att fynda, när årets första loppis på Färgfabriken blir av. I kaféet så finns det en brunchmeny, bullar och bubbliga drycker. Gratis inträde.
  När: 15 februari, klockan 11 till 16.
  Var: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1.   
 5. Loppis i Skrapan Det är inte den första platsen man kommer att tänka på när man pratar loppmarknader: Skrapan på Götgatan. Två våningar av huset kommer avsättas till loppis under en lördag. Köp lite begagnande prylar och njut av utsikten.
  När: Lördag 22 februari, klockan 10 till 18.
  Var: Skrapan, Götgatan 78.
 6. Kvalitetsloppis på Clarion Hotel Gillet Den här loppisen satsar på märkeskläder. Vanligtvis dyra kläder, nu till billigare priser. Fokus ska även ligga även på vår- och sommarkläder. Går att äta brunch också, men då bör du boka bord tidigt!
  När: 29 februari kl 10.00-17.00 och 1 mars kl 11.00-15.00. 
  Var: Clarion Hotel Gillet, Dragarbrunnsgatan 23.
 7. Södergårdens loppmarknad Ytterligare en loppmarknad på Götgatan. Södergårdens hemgård erbjuder vanligtvis kurser av alla dess slag men under en lördag så anordnas där en loppmarknad.
  När: Lördag 7 mars, klockan 11 till 15.
  Var: Södergårdens hemgård, Götgatan 37.
 8. Japan-loppis En loppis med fokus på det tätbefolkade landet i öst. Det säljs saker ur japansk och östasiatisk populärkultur – allt ifrån spel, kläder, godis, peruker och mycket mycket annat. Loppmarknader fyller i år 10 år.
  När: Lördag 9 maj, klockan 12 till 16.
  Var: Allaktivitetshuset Sundbyberg, Sturegatan 10.
 9. Nördloppis i Sundbyberg Det är vad det låter som, en loppis loppmarknad främst för nördar. Det kommer finnas prylar, böcker, filmer och tv-spel. Är det relaterat till nördkultur, så finns chansen att du hittar det här. inträde är gratis.
  När: Lördag 28 mars, klockan 12 till 15.
  Var: Allaktivitetshuset Sundbyberg, Sturegatan 10.
 10. Hornstull marknad Ett riktigt vårtecken brukar vara när Hornstull marknad drar igång för säsongen. När det är riktigt bra väder så kan hela Hornstull svämma över av loppisstånd. Marknaden bjuder även på mat och stånd som inte säljer second hand-prylar.
  När: Drar igång 4 april och pågår varje helg fram till sista helgen i september.
  Var: Hornstull strand.
 11. Loppis på Kungsholmstorg Under två perioder i år – en gång på våren och en gång på hösten – så blir det mysig loppmarknad på Kungsholmen. Här erbjuds centralt läge för loppis, just innan och efter sommaren.
  När: Först från 3 till 31maj. Sedan även från 30 augusti till 27 september.
  Var: Kungsholmstorg.  
 12. Mimer loppmarknad Den sena vårens loppmarknad i Vasastan. Mimer loppmarknad brukar anordnas på Norrtullsgatan två gånger per år. Tips till dig som vill sälja: Var redo och agera snabbt! Förra året bokades säljplatserna upp på bara någon timme.
  När: 9 maj (och 5 september), klockan 10 till 15.
  Var: Norrtullsgatan.
 13. Solvalla loppis Världsrekordhållaren! Den gigantiska loppisen ute på Solvalla har mottagit en utmärkelse från Guinness rekordbok för att ha haft den största bakluckeloppisen någonsin. 2016 så såldes det från 1 024 bilar under loppmarknaden.
  När: Exakt datum har inte kommit än, men backluckeloppisen brukar dra igång i början av maj och anordnas flera gånger under sommaren och början av hösten.
  Var: Solvalla, Travplan.

Stockholm, Sverige