Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Loppmarknader att hålla koll på i vår

Loppis i Stockholm våren 2020. En guide till några av kommande kommande månaders loppmarknader.
Flera av årets första loppmarknader är inomhus. Sedan flyttar fler utomhus ju längre in på året vi kommer.

Det brukar bli dags för loppisar när våren rullar in, men vissa väljer att drar igång redan nu. Allt om Stockholm har sammanställt några av de kommande månadernas mest intressanta loppmarknader.

ANNONS
 1. Superloppisen i Liljeholmen Året rivstartar med en underjordisk bakluckeloppis i Liljeholmstorget gallerias p-hus.
  När: Första loppmarknaden är söndagen den 19 januari, sedan återvänder evenemanget 23 februari, 22 mars och 12 april.
  Var: Liljeholmstorget gallerias p-hus.  
 2. Outdoor Loppis Senaste årens favorit för mer äventyrliga ändamål. Det är dags för tredje upplagan av Outdoor Loppis. Loppmarknaden har blivit både stället att köpa billiga funktionsplagg och en mötesplats för äventyrare.
  När: Söndagen den 26 januari, klockan 12-16.
  Var: Downtowns Campers på Drottninggatan 28.
 3. Solnahallens Antik & Samlarmässa Här kommer ett lite mer kostsamt förslag. I Solnahallen är det premiär för en antik- och samlarmässa i år. Här sägs det att man kommer kunna finna fina prylar från den gamla goda tiden, inom inredning, kläder med mera. Till skillnad från övriga evenemang kostar denna pengar att komma in på (50 kronor för vuxna). Och om du vill sälja så kostar ett bord mycket mer än på de ”vanliga” loppisarna.
  När: 8 och 9 februari, klockan 10 till 16.
  Var: Solnahallen, Ankdammsgatan 46.
 4. Loppis i Skrapan Det är inte den första platsen man kommer att tänka på när man pratar loppmarknader: Skrapan på Götgatan. Två våningar av huset kommer avsättas till loppis under en lördag. Köp lite begagnande prylar och njut av utsikten.
  När: Lördag 22 februari, klockan 10 till 18.
  Var: Skrapan, Götgatan 78.
 5. Södergårdens loppmarknad Ytterligare en loppmarknad på Götgatan. Södergårdens hemgård erbjuder vanligtvis kurser av alla dess slag men under en lördag så anordnas där en loppmarknad.
  När: Lördag 7 mars, klockan 11 till 15.
  Var: Södergårdens hemgård, Götgatan 37.
 6. Hornstull marknad Ett riktigt vårtecken brukar vara när Hornstull marknad drar igång för säsongen. När det är riktigt bra väder så kan hela Hornstull svämma över av loppisstånd. Marknaden bjuder även på mat och stånd som inte säljer second hand-prylar.
  När: Drar igång 4 april och pågår varje helg fram till sista helgen i september.
  Var: Hornstull strand.
 7. Mimer loppmarknad Den sena vårens loppmarknad i Vasastan. Mimer loppmarknad brukar anordnas på Norrtullsgatan två gånger per år. Tips till dig som vill sälja: Var redo och agera snabbt! Förra året bokades säljplatserna upp på bara någon timme.
  När: 9 maj (och 5 september), klockan 10 till 15.
  Var: Norrtullsgatan.
 8. Solvalla loppis Världsrekordhållaren! Den gigantiska loppisen ute på Solvalla har mottagit en utmärkelse från Guinness rekordbok för att ha haft den största bakluckeloppisen någonsin. 2016 så såldes det från 1 024 bilar under loppmarknaden.
  När: Exakt datum har inte kommit än, men backluckeloppisen brukar dra igång i början av maj och anordnas flera gånger under sommaren och början av hösten.
  Var: Solvalla, Travplan.

Stockholm, Sverige