Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Vårens hårtrend – perfekt för latmaskar

Korta killfrisyrer och fluffiga tjejfrisyrer – modernt våren 2017.
Fluffiga och lite ostylade frisyrer är modernt våren 2017.

Skippa hårfönen, kammen och hårspray – vårens och sommarens hårtrender stavas naturligt svall och är en perfekt trend för alla latmaskar.
– Vi inspireras av sociala medier och ”vanliga människor”, säger Petra Lundin, Program Manager på Björn Axén Academy.

Precis som du investerar i en ny vårgarderob kanske du bör investera i ditt hår inför sommaren. Allt om Stockholm har pratat med två av stans största salonger om vårens frisyrtrender, vilka färger som gäller och vilken klippning som är mest populär just nu.

Kort för kvinnor – långt för män

Simon Raby är Creative Director på Toni & Guy och berättar att många kvinnor just nu gör en ”post winter”-förändring med sitt hår. Männen låter däremot håret växa ut.

–Många kvinnor klipper håret kortare och just mellanlängden är väldigt populär. För killar är det preppy som gäller, har man riktigt kort hår kan man låta håret växa ut litegrann. Vi börjar komma ifrån det superkorta och går mot lite längre frisyrer.


Läs fler artiklar om mode från Allt om Stockholm:

Sneakersvåren: Sko dig rätt med 90-talsretro

Fira in våren med färgglada solglasögon från Stockholm

Tre märkliga skönhetstrender vi väntar på


Hos Björn Axén ser man också att mellanlängderna är poppis men även att fler och fler kunder vill ha en mjukare styling.

–Hårets eget fall är viktigt och det ska inte vara för överstylat. Det måste kännas nonchalant och avslappnat. Vi stylar gärna med produkter som är mjuka men med mycket glans och lyster, säger Petra Lundin är Program Manager på Björn Axén Academy.

Simon Raby, creative designer på Toni & Guy och Petra Lundin, program manager på Björn Axén.

Simon Raby, creative designer på Toni & Guy och Petra Lundin, program manager på Björn Axén. Foto: Pressbilder

Rosa och pastell

För många betyder våren att man vill gå mot ljusare toner, men trenden med pastellfärger håller fortfarande i sig menar Simon Raby.

–Ja, pastellfärgerna är fortfarande väldigt populära. Folk tycker verkligen om tonerna rosa och ‘peach’ som vi har vi sett mycket av, och de passar ju nu på våren och sommaren.

Simon berättar även att trenden med den mörkare utväxten som vi sett mycket av under förra året håller i sig. Den ger typiskt skandinaviskt hår mer djup och textur.

Fakta

Frisörernas bästa hår-tips inför våren o sommaren

Petra Lundin, Björn Axén:

Sol och bad torkar ut håret, därför är det viktigt att återfukta mycket. Använd schampo, balsam och inpackning som ger näring och fukt till håret så har det en bättre kvalité när hösten kommer.

Använd en inpackning eller balsam som innehåller pigment för att bättra på färgen under sommaren. Håret bleks mycket av solen och förlorar mycket glans, men med en färginpackning kommer du undan detta och bevarar färgen fint hela sommaren.

Längre hår är superfint att fläta eller knyta ihop på sommaren. Enkla, slarviga tvinningar, gärna placerade på ett okonventionellt sätt, är alltid fräscht till sommarlooken.

Simon Raby, Toni & Guy Stockholm:

Besök din frisör regelbundet

Fråga om trender

Be om personliga råd om vad som gäller för ditt hår.

Korta frisyrer är inne i vår.

Korta frisyrer är inne i vår. Foto: Björn Axén

En vår för alla latmaskar

Den här våren och sommaren är även en dröm för alla latmaskar som inte orkar hålla på med hårfönar och locktänger. Den naturliga looken är nämligen på tapeten.

–När det kommer till inspiration sneglar vi mer och mer i flödet på sociala medier och inspireras mer av ”vanliga” människor. Slarviga looks är hett men även vått hår. Det känns spännande att jobba med blöta hår och wetlooks i uppsättningar i kombination av upptvinnade hår eller flätor, säger Petra Lundin.

”Allt funkar – mer rätt attityd”

Men viktigare än trender är att ha en frisyr och färg som passar ens personlighet och stil och hårkvalité. Simon Raby menar att mode är individuellt och att man istället för trender bör tänka vad som är relevant för tiden.

–Inget är passé eller ute så länge det bärs upp med rätt attityd och med rätt självförtroende. Jag tycker att det är viktigt att inte ”bestämma” vad som är rätt eller fel. Vi inspireras av olika saker för olika säsonger och tolkar trender olika – allt funkar, med rätt attityd, säger Petra Lundin.

Sjövikskajen 8, 117 58 Stockholm, Sverige