Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

”Många killar försöker för mycket”

Johan Magnusson, modredaktör på Plaza, visar att bombarjackan funkar i vår också.
Johan Magnusson, modredaktör på Plaza, visar att bombarjackan funkar i

Vad gäller våren 2017 och vad bör hänga kvar i garderoben? Allt om Stockholm har tagit vårpulsen på två stilmedvetna stockholmare som har stenkoll på det manliga modet.
– Det kvittar om det är noga utvalda plagg, har de dålig passform går de bort, menar Cafés moderedaktör Martin Hansson. 

Vårmodet har landat i stans butiker och det är dags att uppdatera garderoben. Men det är inte helt lätt att veta vad som är hett just nu och vad som är helt ute. 

Killar försöker för mycket

Om man lyssnar på Cafés moderedaktör Martin Hansson och Plazas moderedaktör Johan Magnusson går starka mönster för att försöka sticka ut från mängden, dålig passform och plagg med väldigt synliga loggor helt bort. 

Jag ogillar egentligen pekpinnar men många av oss killar har kanske ett ganska nyfunnet modeintresse och försöker helt enkelt för mycket, menar Johan Magnusson.

– Några modemissar är till exempel starka mönster för att sticka ut från mängden, den färgglada slipsen för att verka modigast på kontoret eller att bära den dyra jackan med synliga loggan på AW:n. Kläderna ska förstärka din personlighet – inte ta över den.

Många killar köper fina och väl valda plagg men kläderna sitter inget bra på kroppen.

Martin Hansson

Martin Hansson håller med men påpekar även det där med dålig passform.

– Många killar köper fina och väl valda plagg men kläderna sitter inget bra på kroppen. Oavsett om det är ett par nya jeans, en enfärgad t-shirt eller kostym så blir allting väldigt mycket snyggare och stiligare om passformen är bra. 

Martin Hansson, moderedaktör på Café

Martin Hansson, moderedaktör på Café

”Våga prova andra byxor”

Martin Hansson tror och hoppas att trenchcoaten, bombarjackan och hoodien kommer vara extra populära i vår och när det kommer till nederdelar hoppas Johan att killarna vågar lite mer.

Jag hoppas att vi killar vågar prova andra byxor än ”smala svarta jeans med lite stretch i”. I vår kan byxorna vara vida och nästan lite överdimensionerande eller ganska hårt stentvättade med attityd. Allra bäst gillar jag trenden med tydligt korta, ”croppade”, nästan avklippta jeans, tillsammans med osynliga strumpor och favoritskorna. 


Få tips, guider och nyheter från Allt om Stockholm: Följ oss på Facebook!

Hela och rena skor är viktigast 

Trenden med sneakers fortsätter även våren 2017 och det finns en hel uppsjö att välja mellan. Johan poängterar att ”hela och rena” är det viktigaste men att han tror den klassiska skon Converse Allstar och Adidas retromodeller kommer vara extra poppis. Martin håller med men menar även att en annan typ av sko kommer att bli årets uppstickare.

Espadrillerna har gått från att bara vara en strandsko på semestern till att bli både fotvänligare och finare. 

Stockholms främsta stilikon 

Både Martin och Johan nämner grönt och randigt som två stora trender i vår och sommar. Även blommigt, rosa toner, linne och mocka spås komma stort enligt dem. Båda två är överens om att Stockholms vassaste stilikon bär upp just dessa trender.

H&M:s herrdesigner Andreas Löwenstam är trendbetonad i sin stil, och lyckas bra. Enkelt och stilrent behöver verkligen inte betyda tråkigt, menar Johan. 
Fakta

Martin Hanssons bästa stiltips...

 

Hooka med en skräddare Se till att ha en bra skräddare nära till hands som du ofta återkommer till. Rätt passform på dina kläder vässar vårstilen.

Bär mer färg! Stockholmare klär sig otroligt bra men är generellt sett rädda för färg. Våga matcha mönster med mönster och flera olika färger.

Ta hand om plaggen Investera i klassiska plagg och vårda dem väl. En klassisk trenchcoat, fin mockajacka eller snygga helvita tennis-sneakers kommer du att kunna ha en lång tid framöver om du ger plaggen lite kärlek. 

Fakta

... och det här tipsar Johan Magnusson om...

Enfärgad tisha En enfärgad t-shirt med lagom urringning i matig bomull och en passform du är bekväm med. Hos Uniqlo eller svenska startupsuccén Asket har du råd med två stycken.

Byt ut den vita skjortan Min kompis har 21 vita skjortor i garderoben. Kul grej, men till nästa shoppingtur – fundera på om inte blått i stället för vitt och beige eller någon lite poppig färg i stället för svart kan göra under för din garderob.

Skrynkligt linne En lite skräddad, men gärna skrynklig linneskjorta passar till allt. Den borde vara sommarens viktigaste plagg.

Fakta

... och det här är helt ute våren 2017 enligt Martin och Johan:

Johan: ”Den tydligt för korta kavajen och tight åtsittande kostymen kan du låta vila i garderoben i några säsonger till.”

Martin: ”Jag hoppas verkligen att vi slipper se män i trekvartsbyxor och stående pikékragar i sommar.”

Årstaängsvägen 13, 117 75 Stockholm, Sverige