Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Så blir du kvällssnygg direkt från beachen

Nadia Kandil och Emine Sander tipsar om hur du blir kvällsredo utan att lämna stranden.
Nadia Kandil och Emine Sander tipsar om hur du blir kvällsredo utan att lämna stranden.

En baddräkt som funkar som body kvällstid och ett par klackar i strandbagen. Allt om Stockholm bad två av stans stylister dela med sig av sina bästa fix och trix för att bli kvällssnygg direkt från beachen.

Under sommarmånaderna vill man njuta av vädret så mycket som möjligt och om man får välja går man gärna direkt från solstolen ut på krogen. Men hur svider man om från badkläder till kvällsoutfiten utan att behöva åka hem?

Små knep gör stor skillnad

Nadia Kandil jobbar som stylist och menar att då man klär sig för olika tillfällen på samma dag handlar det om att packa ned små attribut i väskan, som samtidigt kan göra stor skillnad för en look.

– Att till exempel investera i snygga baddräkter som man efter stranden kan matcha med byxor eller kjolar är ett skitbra knep. Baddräkten får helt enkelt agera body under kvällstid. Det är både trendigt och smart.

Stylisten Emine Sander håller med Nadia om att badkläder funkar både på dagen och kvällen under sommaren.

– Jag skulle nästan alltid avråda från att köra trekantsbikini på kvällen förutom i detta fall. Satsa på en svart bikini och kör en urtvättad vit oversize skjorta och bär den uppknäppt så att bikinin syns. Stoppa in skjortan i ett par blå jeansshorts eller jeans och du är redo att gå direkt från beachen till krogen.

”Det passar inte på krogen”

När det kommer till stylingtips för killar tycker både Emine och Nadia att det är svårare att tipsa, men det finns givetvis några knep.

– Om jag vore kille hade jag satsat på ett par snygga och välsittande badshorts som man kan ha till en skjorta när det blir kväll. Det ger en avslappnad men ändå lite uppklädd look. Och jag hade valt en linneskjorta som är ett perfekt strandplagg men som man på kvällen matchar med ett par jeans när det är dags för barhäng, säger Nadine.

Emine håller med men höjer ändå ett varningens finger…

– Jag kan ju tycka att killar ska köra på shorts som ser ut som vanliga shorts fast är för bad. Det finns massa snygga. Men jag vill INTE tipsa om att ha dessa på krogen.

Fakta

Fem stilsäkra tips – så blir du redo för afterbeachen

1. Hitta ett par tofflor eller sandaler som är strandbekväma men som ändå känns lite uppklädda och funkar kvällstid.

2. Har du plats för ett par klackar i strandväskan byter du lätt mellan dem och flip-flopsen som du haft på dagen. Ett par klackar kan verkligen lyfta en outfit.

3. Ta med smycken i strandväskan som du sedan sätter på dig när det är dags att gå till restaurangen. När outfiten är avskalad kan man kosta på sig ordentliga smycken som syns väl, det är otroligt vad ett par örhängen kan göra för en annars ganska enkel outfit.

4. Satsa på att packa med sköna kaftaner att matcha tillsammans med lite smycken. De funkar lika bra på stranden som på kvällsaktiviteten.

5. Hitta en strandväska som både är praktisk och snygg, då funkar den att ha med ut även på kvällen.

Stockholm, Sverige