Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Modeprofilen tipsar – så reafyndar du

Blommiga plagg i olika modeller kommer funka ett tag till så slå till om du hittar.
Blommiga plagg i olika modeller kommer funka ett tag till så slå till om du hittar.

Trenchcoats, löpardojjor och kläder i metallic – det är plaggen du bör satsa på om du ska reashoppa sommaren 2017.
– Skippa bomullstoppar och satsa på kvalitetsmaterial som läder och kashmir, tipsar modeprofilen Nina Campioni.

Sommarrean i stans klädbutiker är i full gång. Men det är inte helt lätt att veta vad man ska hålla utkik efter och vad man ska låta hänga kvar på galgen.

Här tipsar modeprofilen Nina Campioni om vilka plagg du bör satsa på och vad du bör tänka på när du handlar på rean om du verkligen vill fynda.

Spontana inte

”Jag vet, jag vet, det är frestande att spontanköpa den där toppen som ser så härlig ut, man behöver knappt prova den för den är ju så billig, det gör inget om den inte sitter perfekt. Jo. Det gör det. För om den inte sitter perfekt eller om den inte är något som du behöver så kommer den bara hamna längst in i garderoben med allt annat du aldrig använder. Det är INTE ett fynd!”

Lägg pengarna på de riktiga fynden

”Gå inte bara efter de röda prislapparna och 75%-hetsen. Kolla in användbarhet före ”katshing-behovet”. En vinterjacka som kanske bara är nedsatt 20% kan vara mer värd än en topp på 75% eftersom du kommer att ha större och bättre användning av jackan. Tänk efter före.”

Tänk framåt

”Vi i Sverige lever ju i ett land där det är mer användbart med en varm tröja än 15 färgsprakande kaftaner, leta efter de där klassiska plaggen som kommer vara till stor nytta i din garderob. En polotröja, en vit skjorta, en svart klänning. De där nyckelplaggen som utgör basen i en garderob helt enkelt.”

Kvalitet före kvantitet

”Det känns extremt otrendigt att shoppa fyra svarta bomullstoppar bara för att de är på 75% rea. Leta istället efter mer dyrbara kvalitetsmaterial som kashmir, läder, mocka, linne och liknande material som håller i längden.”

Glöm inte bort sport- och friluftsbutikerna

”Här är det rejält fyndläge! Både träningsplagg så som löpardojjor och utomhusplagg som underställ eller en high tech-skaljacka kan verkligen kosta skjortan, så passa på nu!”

Fakta

Sju plagg att hålla utkik efter under rean

1. Den blå- och vitrandiga skjortan leder sommartrenden 2017, tur då att det är ett skjortmönster som aldrig någonsin blir omodernt. Passa på att kolla efter den på rean.

2. Trenchcoaten eller den snygga lite längre rocken har en peak just nu och den kommer då och då vilket gör den till ett toppenfynd – det gäller även för männen.

3. Håll utkik efter den fladdriga mönstrade brallan. Även om den inte kommer vara stekhet hela tiden så är den här för att stanna.

4. Blommiga plagg i olika modeller kommer funka ett tag till så slå till om du hittar.

5. Även hösten och vintern 2017 kommer vi vilja partaja i glitter och metallic så håll utkik efter detta när du går på rea-shoppingtur.

6. Män bör självklart kolla in loafers och dressade skor på rean, det kommer alltid vara ett viktigt plagg i deras garderob.

7. Männen bör fynda bland badshortsen – det är banne mig ingen billig produkt men det är sällan trenderna förändras så detta fyndet är hållbart.

Källa: Nina Campioni
Stockholm, Sverige