Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Ta del av modeveckan utan VIP-inbjudan

Backstage på Beckmans visning förra modeveckan.
Backstage på Beckmans visning förra modeveckan.

På tisdag drar höstens Fashion Week Stockholm igång. Utöver visningarna för särskilt inbjudna händer en massa annat skoj. Här är höjdpunkterna du inte får missa.

ANNONS

Konst- och modeinstallation på Bukowskis

Flera debutanter medverkar i höstens modevecka, bland annat Little Liffner som tillsammans med den svenska konstnären Evelina Kroon visar utställningen Going Places på Bukowskis.

Öppet för besökare: 29 augusti–1 september. Onsdag klockan 13–17, torsdag–fredag klockan 11–17, lördag klockan 12–16
Var: Bukowskis, Berzelii Park 1


Fashion Night

Även denna säsong återvänder Fashion Night som är öppet för allmänheten. På torsdagkvällen bjuds det på ett fullspäckat schema med shopping, aktiviteter, tävlingar, musik och mingel från klockan 17-21. Butiker i Biblioteksstan, MOOD och The Lobby håller alltså extra öppet – med olika erbjudanden kvällen till ära. Dessutom blir det livepodd med Woman up och Babba Canales samt make-up – och hårtutorials. Håll koll på vad som händer här.

När: Torsdag, 30 augusti, klockan 17-21
Var: Biblioteksstan, MOOD och The Lobby


Modevisning på Norrmalmstorg

Under Fashion Night bjuder även Metro Mode in till öppen modevisning på torsdagen, mitt på Norrmalmstorg, tillsammans med Ellos. En färgsprakande modevising med kvinnor iklädda Ellos höstkollektion till musik av Nova Miller utlovas.

När: Torsdag, 30 augusti, klockan 18.15
Var: Norrmalmstorg


Glasögonmode i ljusgården

Även Specsavers ställer till med en visning för att lansera sitt nya designsamarbete med kläddesignern maxjenny! Visningen där du kan spana in höstens glasögonmode går av stapeln i Nordiska Kompaniets ljusgård och är öppen för allmänheten.

När: Torsdag, 30 augusti, klockan 17.30
Var: Nordiska Kompaniets ljusgård


Fashion Talks x Creative Mornings

På onsdagmorgonen är det dags för det återkommande talarforumet Fashion Talks x Creative Mornings. Den här gången är det IKEA:s Karin Gustavsson och konstnären och modeskaparen Martin Bergström att prata om IKEAs designsamarbeten och roll i modeindustrin. Eventet är öppet för allmänheten, men föranmälan krävs (se länk).

ANNONS

När: Onsdag, 29 augusti, klockan 08-09.
Var: Konstnärshuset


Träffa fotografen Adam Katz Sinding

Drömmer du om att bli fotad av en riktig streetstyle-fotograf? Under modeveckan är fotografen Adam Katz Sinding, som bland annat fotograferar för Vogue, på plats i Stockholm. På torsdagen kör han signering för sin nysläppta bok This is Not a F•cking Street Style Book på C-store. Med andra ord kan det vara läge att dra dit och imponera på honom med din stil…

När: Torsdag, 30 augusti, klockan 17-19
Var: C-store, Regeringsgatan 77 

Fakta

Fler streetstyle-fotografer att hålla utkik efter

Adam Katz Sinding är inte den enda internationellt välkända streetstyle-fotografen som flygs in för modeveckan. Här är en lista på fler fotografer som är på plats för dig som hoppas bli fångad på bild. Spana in deras instagram-konton för att lista ut vad de letar efter och schemat för modeveckans visningar för att hitta dem. 


Namn: Sören Jepsen
Instagram: The locals
Fotar för: Vogue


Namn: Szymon Brózka
Instagram: The Style Stalker
Fotar för: Who What Wear, WGSN


Namn: Asielle
Instagram: Style du monde
Fotar för: Vogue och NY Times


Namn: Paul won Jeong
Instagram: Pavelnupaul
Fotar för: Hypebeast/Hypebae


Namn: Matthew Sperzel
Instagram: Sperzelmatthew
Fotar för: Manrepeller

Stockholm, Sverige