Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Myrorna i Hjorthagen börjar hyra ut kläder

– Man måste inte äga allt, säger Matilda Wester på Myrorna.
– Man måste inte äga allt, säger Matilda Wester på Myrorna.

I början av oktober kommer det gå att hyra kläder från Myrornas största second handbutik.
– Man måste inte äga allt, säger Matilda Wester på Myrorna.

ANNONS

Myrorna vill få ännu fler att jaga efter sjyssta second handgrejer. Kunder kommer därför snart kunna hyra en del plagg i flaggskeppsbutiken på Kolargatan.

Målet är att ta second hand, eller ”cirkulär konsumtion”, till en ny nivå.

– Vi börjar med en garderob här på Kolargatan, men i framtiden kanske man kan hyra allt i butiken som en extra soffa till jul till exempel. Man måste inte äga allt, säger Matilda Wester, områdeschef på Myrorna.

Kläder och accessoarer

Men det som kommer gå att hyra i Hjorthagen i början av oktober är i ett första skede kläder, och kanske en del accessoarer.

Hyresgarderoben kommer att innehålla 100-150 plagg till att börja med, och det kommer inte handla om smokingar eller bröllopsblåsor, men inte heller en svart t-shirt.

– Det ska vara noga utvalda plagg i både design och material. Det kanske inte är blåsan till ett bröllop du hyr, utan några blusar om du ska iväg på en resa. Men också om man vill vara extra fin på ett 50-årskalas till exempel, säger Matilda Wester.

Hoppas sprida till alla butiker

Priser och hur länge man får behålla plaggen, tittar Myrorna just nu på. Och om allt går bra i Hjorthagen kommer konceptet att spridas till andra butiker.

– Vi kommer utvärdera och hoppas hitta formen så att vi kan rulla ut det här i alla butiker och i större omfattning, säger Matilda Wester.

Myrorna börjar hyra ut kläder. Matilda Wester, Myrornas områdetschef syd.

Exakt vilka kläder som ska hyras ut eller hur mycket det ska kosta är inte klart. Foto: Pekka Pääkkö

Redan 1917 kom Frälsningsarmén till Hjorthagen och startade sina första verksamheter i området. 1968 öppnade Myrorna (som är en del av Frälsis) sin nuvarande butik i Hjorthagen på Kolargatan.

ANNONS

Myrorna, Kolargatan, Stockholm, Sverige