Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Populära instagrammare öppnar inredningsbutik

Leo Forsell och Lisa Millberg.
Leo Forsell och Lisa Millberg.

Leo Forsell och Lisa Millberg vill kittla den goda smaken under armen. I deras nya butik på söder får det konstiga lika mycket plats som klassikerna.

Den här texten publicerades ursprungligen 10 december 2017
Lisa Millberg och Leo Forsell är kompisarna och kollegorna som i snart tre år har drivit sajten och instagramkontot Auktionstipset. En plats som tipsar om lite mer annorlunda möbler och designföremål än vad som är vanlig i det som Leo Forsell beskriver som en ganska likriktad stad.
– Vi vill killa den goda smaken under armen litegrann, säger han

Öppet en dag i veckan

Nu ska de öppna en antikbutik på Södermalm. Den ska ligga på Erstagatan där så sent som för bara någon vecka sedan sajten Vintageaffischer gjorde samma resa och startade fysisk butik i samma område.
– Det känns som ett kul kvarter där det händer mycket nytt. Och dessutom ligger den härliga vinbaren Folli nästan vägg i vägg, säger Leo.
Från och med 25 januari kommer butiken att ha öppet varje torsdag, mer som ett titthål in i duons inrednings-och stämmningsbyggande verksamhet än en butik du shoppar loss i.
 Har ni några egnafavoritdesigners?
 – Både jag och Lisa gillar italienska designers som Ettore Sottsass och Gaetano Pesce. De jobbar så lekfullt och värdesätter Inte bara funktion – utan form, precis som jag. Man klär sig hellre snyggt än praktiskt om du förstår vad jag menar
Vad letar ni själva efter just nu på antikmarknaden?
 – Jag vurmar för furu och annat trä. Det är nog en generationsgrej. Våra föräldrar påminns kanske om den trista sportstugestilen, men vi tycker att det känns härligt.

Såhär kan det se ut på Auktionstipsets instagram

Såhär kan det se ut på Auktionstipsets instagram

Erstagatan, Stockholm, Sverige