Stylisten: Så fyndar du på mellandagsrean – Allt om Stockholm
Stylisten Tommie X har stylat Rebecca & Fiona. Här ger han sina bästa tips på hur du fyndar på mellandagsrean.
Stylisten Tommie X stylar Rebecca och Fiona. Här tipsar han om hur du reafyndar.

Stylisten: Så fyndar du på mellandagsrean

Rekommenderat / Stil 

Håll utkik efter manchester, dressade sportplagg och plagg med stjärnor – stylisten Tommie X ger sina bästa tips på hur du fyndar på mellandagsrean.

ANNONS

Han har stylat flera kändisar som till exempel Zara Larsson och Little Jinder och han är även Rebecca och Fionas personliga stylist. Allt om Stockholm tog ett snack med Tommie X om hans bästa rea-knep och vad man bör låta hänga kvar på galgen under mellandagsrean. 

Vad tycker du om mellandagsrean? 

Jag blir varm av tanken, för det var en jultradition för min syster, min kusin och mig att i mellandagarna att handla upp julklappspengarna på rean. Vi växte upp väldigt fattigt och handlade ingenting resten av året. 

Dock tycker jag det tråkigt när butikerna försöker hävda att allt från någon fjuttig 10% rabatt eller ”5 för 4” på något billigt sminkmärke skulle vara värsta rea-händelsen. 

– Jag vill ha häpnadsväckande extrapriser och rabatter om jag ska slå till! Det är även trist att olika rabatter aldrig går att kombinera i Sverige, hur ska vi någonsin kunna utveckla en levande och frisk ”Coupon Qeen”-kultur här?

Om man vill fynda något i klädväg som även funkar under 2018, vad ska man kolla efter då?

– Något jag tror kommer hänga med in i 2018 är den lite mer dressade sportstilen. Så håll utkik efter träningskläder i enkla och raka snitt utan skrikiga detaljer. Jag tror även att mönster med stjärnor och stjärndetaljer kommer att hålla i sig. 

– Manchester kommer att växa som trend, särskilt eftersom The Cords kommer öppna, så håll utkik efter snygga byxor i det klassiska indiematerialet! Sen är ju svarta skinny jeans aldrig fel och fungerar bra som grund oavsett vilka trender vi möts av i 2018.

Vad låter vi stanna kvar i butiken? 

– Allt som ser ut som Justin Biebers Vetements-merch är väl verkligen äntligen ute nu, så tröjor med för långa ärmar och tatueringstypsnitt kan du lämna på galgen. Rosbroderier och tryck på tröjor har nog också haft sin storhetstid, likaså chokers.

Vilket är ditt bästa rea-köp någonsin?

Allting som jag har köpt på rea i butiken Från Ö Till A i Skanstull. De har sån jävla fingertoppskänsla på designplagg så det mesta känns som säkra kort även på rean. Ofta har plaggen inte ens haft sin formtopp trendmässigt när man fyndat något, vilket ju ger mervärde.

– Sen köpte jag en jättefin gul Von Dutch-keps till Rebecca förra året på HUMANAs mellandagarsrea. 

Tommie X:s 3 bästa REA-knep

1. Planera i förväg vad du behöver och sätt gärna lite regler för dig själv. Till exempel ”långärmad tröja men inte ännu en svart”, ”festplagg till nyår, men det ska funka på den där festen jag ska på med jobbet i mars också”, ”ny weekendbag men bara om jag hittar en galet billig” osv. Annars blir det ju lätt att man spontanköper massa skit man inte alls behöver.

2. Gå tillsammans med en kompis som gillar ungefär samma butiker så kan ni vara varandras smakråd och personal shoppers.

3. Ha ”Prisjakt” eller liknande sajt redo i mobilen, så du inte råkar köpa en parfym på påstått extrapris som egentligen finns billigare på typ Cdon.com

…och här är missarna du ska undvika

1. Har du tidigare aldrig varit stilmässigt redo att lägga pengar på en zebramönstrad partytopp med strass så kommer du förmodligen inte att vara mer sugen på att sen bära den bara för att den kostade blott 49 kr.

2. Plagg som har prislappar kvar från tre tidigare utförsäljningar med rakt nedstigande pris kanske har det av en anledning – de är inte snygga. 

3. Se sanningen: butikerna vill bli av med massa skräp de inte lyckats pracka på dig till fullpris, så fucka dem tillbaka och köp bara dina vanliga sminkprylar, rakgrejer eller underkläder – men till lägre priser.

Våra bästa helgtips direkt 
i mejlen – varje fredag!

Läs fler stilartiklar

Få ett fullspäckat sportlov på hemmaplan!
Barn

10 lysande tips för ett bättre sportlov!

Knökfullt på 5emman vid Brunkebergstorg
Klubb

Stort intresse för små dansgolv

Christopher Bartis
Krog

Nybörjarens guide till vegan-Stockholm

Hur stor är en stor stark?
Krog

100 krogar: Så stor är en öl i Stockholm

Churros, churritos och churrobites
Kafé

Här är Stockholms nya churrosmecka

Krog

Här är krogarna som väntas öppna 2018