Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De toppar listan över herrmodets mäktigaste

Our Legacys grundare Richardos Klarén, Christopher Nying och Jockum Hallin.
Our Legacys grundare Richardos Klarén, Christopher Nying och Jockum Hallin.

För tolv år sedan tryckte de t-shirts med grafiska prints – i dag är de ett internationellt erkänt herrmodemärke. Nu står det också klart att Stockholmsbaserade Our Legacy toppar årets lista över de 100 mäktigaste inom svenskt herrmode, som tas fram av tidningen King.

ANNONS

I dag offentligjordes Kings lista över de 100 personer, kvinnor och män, som har störst inflytande på den svenska herrmodescenen och inverkan på hur svenska män klär sig.

Toppar hela listan gör modevarumärket Our Legacy, med grundarna Jockum Hallin, Christopher Nying och Richardos Klarén, som startades här i Stockholm 2005.

Vad betyder det för er att få en sådan här utmärkelse?

– Det känns som ett kvitto på att det vi gör är bra, det ger förhoppningsvis positiv energi till alla våra anställda som jobbar dagligen med Our Legacy, och en skön bekräftelse för våra kunder som stöttat oss genom åren, säger delgrundaren Jockum Hallin.

Ni började som ett renodlat t-shirtmärke för tolv år sedan – hur kom det sig att ni bestämde er för att utöka ert sortiment?

– Vi saknade en hel del plagg i vår egen garderob som vi inte kunde hitta, klassiska plagg som vi ville ha anpassade efter vår tid och våra liv. Vi började med skjortor, adderade en byxa, stickade tröjor kom säsongen efter, en kavaj och en rock därefter. 2008 kunde vi presentera vår första fulla kollektion.

Vad tror du har varit nyckeln till er framgång?

– Vi har sedan starten trott på vår egen designidé och inte varit rädda för att utvecklas progressivt och experimentellt. Vi har varit selektiva i vår distribution, och satsade tidigt på internationell försäljning.

Vad har ni på gång just nu och hur planerar ni att låta Our Legacy utvecklas framöver?

ANNONS

– Vi vill öppna fler OUR LEGACY butiker i för oss viktiga internationella städer samt vidareutveckla OUR LEGACY WORK SHOP, vårt nya koncept i Vasastan som fungerar som en slags ateljé och experimentverkstad med hållbarhet som ett utav ledorden. Där folk kan köpa omarbetade plagg, provexemplar och favoriter från arkiven.Till hösten släpper vi även en tjock bok där vårt första verksamma decennium belyses på nya sätt av fantastiska fotografer och skribenter. Det blir som en slags present åt oss själva och varumärket.

Fakta

Topp 10 mäktigaste inom svenskt herrmode

På årets lista hittas såväl designers, stylister, redaktörer och chefer för modeföretag men även kända skådespelare, artister, tv-profiler och idrottsstjärnor.

1. Our Legacy – Jockum Hallin, Christopher Nying & Richardos Klarén

2. Andreas Löwenstam (designchef herr, H&M)

3. Filip Tysander (grundare & vd, Daniel Wellington)

4. Mattias Magnusson (vd, Acne Studios)

5. Zlatan (fotbollsgud, Manchester United)

6. Emma Stjernlöf (marknadschef, Adidas)

7. Per Håkans (Marknadschef, Tiger of Sweden)

8. Sam Rihani (Svergiechef, Instagram & Facebook)

9. Henning Källqvist (vd, Care of Carl)

10. Jocke Berg (Kent)

Källa: King Magazine
Fakta

Hallå där Per Nilsson, chefredaktör på King Magazine.

king_magazine_per-nilsson_etoall

Vem har egentligen störst makt över den svenska mannens garderob?

– Männen bakom succévarumärket Our Legacy har enorm makt över våra garderober i år. Inte minst för att de inspirerar så många andra med sin design och sitt mod.

Finns det någon bubblare på årets lista?

– @konsultdojan är möjligen oväntad eftersom det inte är en specifik person utan ett Instagramkonto där humor används som verktyg för att förbättra skokulturen hos svenska män. Det är i alla fall så kollegorna och jag uppfattar syftet med de roliga bilderna.

Var tycker du att den modemedvetna Stockholmsmannen ska göra ett besök i vår?

– Han ska stanna i stan, cykla runt och inte ha något direkt mål. Upptäcka nya platser i världens, jo faktiskt, vackraste stad. När vädret är som bäst så sticker vi paradoxalt nog iväg utomlands. Resa kan han göra vintertid istället.

Vad ser du för trender på Stockholms modescen just nu?

– Konformismen. Tidlös trend på huvudstadens modescen. Tyvärr.

Vad kommer du själv att ha på dig i vår/sommar?

– Popoverskjortor och bomullskostymer.

Fakta

King Magazines motivering till årets vinnare Our Legacy

Det har gått drygt tio år sedan ni lanserade er första kollektion, och fem år sedan ni började ta ut svängarna och föra ert redan respekterade varumärke i en mer experimentell riktning. Ni har konsekvent valt att stå på egna ben och finansierat er verksamhet med egna pengar, vilket gett er ohämmad kreativ frihet och fullständig kontroll från skiss till galge. Kanske anade ni redan 2005 hur väl ni valde ert namn: Our Legacy, vårt arv. Kanske tänkte ni från början på det estetiska arv ni själva ville föra vidare, men idag hade namnet fått en annan betydelse: Det är många som vill ärva det ni byggt upp, och det största erkännande ni kunnat få är imitation. Ni inspirerar, och när ni banar väg är andra snabba att följa efter.”

Stockholm, Sverige