Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Så undviker du sommarens största modemissar

Cafés moderedaktör Martin Hansson hjälper dig att undvika sommarens modemissar.
Cafés moderedaktör Martin Hansson hjälper dig att undvika sommarens modemissar.

Det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt och fel i modedjungeln i sommartider. Allt om Stockholm bad Cafés moderedakör Martin Hansson att lista stockholmarnas värsta stilmissar – och hur du undviker dem.

Stilmissar män gör

1. För tighta kläder på överkroppen

”För stora kläder är självklart inte alltid det snyggaste – men en av de största stilmissarna män gör på sommaren och solsemestern är för tighta kläder. Om du vill hålla dig sval i solen och inte svettas är det smart att tänka luftigt när du klär dig i sommarvärmen.”

2. Visa anklarna mer

”De halvhöga strumporna är en bekväm lösning för att bland annat komma undan skavsår. Men bär du ett par lediga linnebyxor och T-shirt på sommaren är det bara snyggt att se en brunbränd ankel istället för ett par vita gamla sockor.”

3. Satsa på skorna

”Lägg lite extra krut på att välja skor även under sommarhalvåret. Ett par dåliga, allt för slitna skor eller sandaler kan få en annars exklusiv och väldigt snygg sommar-look att rasera.”


Stilmissar kvinnor gör

1. Undvik att matcha din partner

”Många tycker, framförallt under sommaren och semestern, att det är ”lite roligt” att matcha kläderna med sin partners klädval. Kort och gott: Gör inte det! Det har en tendens till att mest se tonårsaktigt och aningen barnsligt ut snarare än snyggt.”

2. Skippa trekvartsbyxorna

”Utan att det handlar om någon trend eller mode så är det bara att konstatera att trekvartsbyxorna har haft sin storhetstid. Föredrar du svala byxor i värmen? Satsa på ett par avkopplade byxor i linne istället.

3. Bär festplagg till vardags

”Många kvinnor har en fantastiskt fin festgarderob – men som tyvärr bara syns vid de festligare tillfällena. Inget är mer intressant och moderiktigt än när du lyckas kombinera uppklädd med mer nedtonade plagg samtidigt. Bär din favoritklänning med ett par sneakers och en overshirt för en snygg sommarstil 2017.”

Stockholm, Sverige