Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Landets första HBTQ-lopp kickar igång Pride

Miss Inga är en av konferenciererna under loppet.
Miss Inga är en av konferenciererna under loppet.

Maj är månaden då flest lopp arrangeras i Sverige – men ännu finns flera Stockholmslopp kvar att springa. Särskilt i sommar när flera nya arrangemang har dykt upp.

ANNONS

Måndagen, den 31 juli, drar Pride-veckan i Stockholm i gång. Men redan på söndagen arrangeras Sveriges första HBTQ-lopp på Kungliga Djurgården i samband med festivalen.

Pengarna går till HBTQ-personer som behöver hjälp

Loppet som startar vid Sjöhistoriska muséet klockan 12 har plats för 400 löpare och är 5 kilometer långt. 50 kronor per löpare går till Regnbågsfonden som arbetar för att hjälpa HBTQ-personer i hela världen, före­trädes­vis i länder där de förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner.

– Vi hoppas på ett trevligt och familjärt arrangemang, och alla som klarar sig runt det fem kilometer långa loppet får en medalj, säger initiativtagaren Janne Siponen i en kommentar.

Konferencierer och DJ:s under dagen är drag­show­artisten och klubbprofilen Martin ”Miss Inga” Johansson och medieprofilen Tilde Fröling som håller till vid startlinjen.

Terränglopp genom Dramaten och Skansen

Ett par veckor senare, den 13 augusti, har det för första gången blivit dags för Sthlm Urban Trail – mitt i city.

Loppet är en del av internationella Urban Trail Series som tidigare arrangerats i andra städer i Europa. Tanken bakom loppet som går genom kända byggnader är att erbjuda en annan typ av löpupplevelse. I år kommer löparna bland annat att springa genom Dramaten och Skansen.

Loppet med eget soundtrack

Den 26 augusti är det även premiär för The Music Run på Norra Djurgården. Loppet, som är en sorts blandning av musikfestival och löpning, anordnades för första gången i Kuala Lumpur 2014 och finns idag i ett femtontal städer.

ANNONS

Under loppet spelas låtar som deltagarna själva fått rösta fram inom genrerna rock, pop, old school, hip hop eller dance.

Och när löparna väl kommit i mål blir det en så kallad after run på evenemangsområdet The Music Village, där kvällen avslutas med konserter från såväl svenska som internationella DJs.

Perfekt för dig som vill låta musikupplevelsen, och inte själva löpprestationen, stå i fokus.

Fakta

Guide: Fler lopp och hinderbanor i sommar

RUNmaröloppen

Den 23 juli arrangeras tre lopp, med olika distanser (1,5 km-21 km), på Runmarö i Stockholms skärgård. Starten går vid restaurang Svängen på Runmarö. Mer info här.

Run For Pride

Den 30 juli, klockan 12, startar HBTQ-loppet där en del av intäkterna skänks Regnbågsfonden som arbetar för att hjälpa HBTQ-personer. Startplatsen är Sjöhistoriska Muséet på Djurgården i Stockholm. Mer info här.

Lidingö Triathlon Terräng

Den 13 augusti arrangeras en triathlontävling i terräng, med cykling och löpning längs Lidingöloppets stigar och simning i Södergarnsviken, för 17:e året. Mer info här.

Midnattsloppet

Den 19 augusti är det återigen dags för Midnattsloppet. 10 kilometer på Södermalm, med start vid Zinkensdamms IP, kvällstid. Mer info här.

Sthlm Urban Trail

Sthlm Urban Trail har Stockholmspremiär den 13 augusti. Här får du se kända byggnader på ett annorlunda sätt under det 10 kilometer långa loppet. Mer info här.

Bellmansstafetten

Den 23 och 24 augusti är det dags för stafett på Norra Djurgården, vid universitetet. Ett lag består av fem löpare, som vardera avklarar 5 kilometer. Nytt för i år är en promenadklass. Mer info här.

Tough Viking

Den 26 augusti arrangeras det 15 kilometer långa hinderbaneloppet Tough Viking på Kungliga Djurgården. Mer info här.

The Music Run

Den 26 augusti anordnas även 5 kilometer långa The Music Run på Norra Djurgården, vid universitetet. Under loppet spelas låtar som löparna har röstat på inför evenemanget via högtalare som placerats ut. Mer info här.

Sjöstadsloppet

Den 27 augusti är det dags för Sjöstadsloppet som startar nedanför Hammarbybacken. Två distanser finns att välja på 5 och 10 kilometer. Mer info här.

Solsidan runt

Den 28 augusti blir det också lopp i Saltis med start vid Grand Hotel. Välj mellan att springa 5 km och 10 km. Mer info här.

Huddingeloppet

Den 29 augusti är det premiär för Huddingeloppet där deltagarna startar i Huddinge Centrum och springer antingen 2,5 km eller 5 km. Mer info här.

Stockholm, Sverige