Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Mingla och lyft skrot på stans nya medlemsgym

Robert Svensson ligger bakom idén till det nya medlemsgymmet Ground 50.
Robert Svensson ligger bakom idén till det nya gymmet som bara tar in ett begränsat antal medlemmar.

I mitten av februari slår ett nytt konceptgym upp dörrarna på Kungsholmen. På Ground 50 kan medlemmar inte bara träna utan även mingla och knyta kontakter över en frukost, lunch eller afterwork.
– Det är en helhetsservice för folk som har begränsat med tid, säger träningsprofilen Robert Svensson som ligger bakom idén.

ANNONS

Den 12 februari invigs stans nya konceptgym Ground 50 på hotellet Courtyard by Marriott på Kungsholmen.

På 400 nyrenoverade kvadratmeter kommer hotellgäster och medlemmar kunna träna styrka och kondition på egen hand, i grupp eller med en personlig tränare, samt duscha och basta.

Kombinera träning, frukost, lunch och event

Ett ”billigare” medlemsskap går loss på 1 995 kronor i månaden, då ingår handduk och duschprodukter. Den exklusivare varianten kostar 2 995 kronor och inkluderar även träningskläder och tvätt samt personlig träning.

Dessutom får alla medlemmarna ta del av frukost- eller lunchbuffén på restaurangen Björk Bar & Grill, såväl som inbjudningar till event av olika slag.

– Det är en helhetsservice för folk som har begränsat med tid, där de både kan träna, umgås och knyta kontakter, säger Robert Svensson som är konceptansvarig på Ground 50.

Knyta kontakter genom träning

Idén fick han efter att själv ha sökt efter en plats där han kunde knyta kontakter på ett mer avslappnat sätt.

– När jag kom upp till Stockholm från Halmstad hade jag en ganska fin utbildning inom biomedicin i träning, men det var svårt att få till verksamheten för jag kände ingen.

Robert Svensson började gå på nätverksträffar, men de var stela och gav inte så mycket. Samtidigt jobbade han på ett mindre exklusivare gym där han märkte hur medlemmar spontant knöt kontakter.

– Folk skämtade och umgicks därinne oavsett om någon var vd, säljare eller känd sångare. Det här måste vara det bästa sättet att träffa folk och lära känna varandra lite djupare tänkte jag. Det gjordes ju affärer, men det var inte syftet och det var det som var det häftiga.

ANNONS

50 medlemmar vid starten

Men det finns inte plats för hur många medlemmar som helst.

– Vi kommer att börja med att ta in 50 medlemmar som får möjligheten att träna, sedan får vi se hur det går. Medlemmarna kommer sedan att få bjuda med sig en kontakt de känner är lämplig, så träffas vi och tränar och minglar på aw efteråt.

Man ska vilja lära känna andra och man ska vilja bidra.

Robert Svensson, konceptansvarig

Den som vill bli medlem får ansöka via gymmets hemsida, där du bland annat fyller i vad du jobbar med och vad din titel är – men det är inte helt avgörande.

– Det är för att få en snabb överblick. Om du är en härlig människa är du kanske mer rätt än om du är vd på ett företag men är en sur person. Man ska vilja lära känna andra och man ska vilja bidra. Vi kommer att gå på känsla, säger Robert Svensson.

Ground 50 är beläget på Courtyard by Marriott på Rålambshovsleden 50 och kommer att vara öppet dygnet runt. 

Rålambshovsleden 50, Stockholm, Sverige