Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Träna ute – det nya ”inne” i coronatider

Utegymmet i Vasaparken.
Utegymmet i Vasaparken.

Har ditt gym corona-stängt eller vill du bara inte gå dit? Vi guidar till 16 utomhusgym i innerstan för dig som är frisk och ändå vill träna.

ANNONS

Östermalm

Gärdets utegym

Vid Kampementsbadet hittas Gärdets utegym, med redskap för marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Det finns även en räckhäv i olika nivåer samt en stretchyta. Belysningen är påslagen till klockan 22:00.

Hjorthagens utomhusgym

Hjorthagens utegym hittar du i Hjorthagsparken, ett stenkast från Ropstens tunnelbanestation. Platsen består av olika stationer där du främst använder din egen kroppsvikt när du tränar.

Kaknäs utegym

Kaknäs utegym hittar du i anslutning till motionsspåret i Kaknäs vid Sjöfartsverkets fritidsanläggning. Gymmet är i metall och har tio olika maskiner – bland annat bröstpress, gångmaskin och en crosstrainer. Även maskiner för mage, midja, höft och rygg. Området är belyst till klockan 22.00.

Lappkärrsbergets utegym

I Docentbacken ligger Lappkärrsbergets utegym som är utrustat med fasta redskap där du tränar med hjälp av din egen kroppsvikt. Det finns bland annat chins-, volt- och dipsräcke, ribbstol, balansbom och redskap för boxjumps.

ANNONS

Uteträffen i Tessinparken

Utegymmet i Tessinparkens norra del är särskilt anpassat för seniorer. Här finns redskap för bland annat styrke- och balansträning.


Södermalm

Tantolundens utegym

Gymmet är utformat så att du själv kan anpassa motståndet vid träningsredskapen. Vid varje station finns det skyltar med information om vilken muskelgrupp som tränas. Gymmet är tillgänglighetsanpassat

Pålsundsparkens utegym

Vid strandpromenaden i Pålsundsparkens finns ett utegym i metall. Här kan du göra pull-ups och sit-ups, dessutom finns redskap för överkroppsträning, en för ryggen samt en för stående crosstraining.

Hammarby Sjöstads utegym

Även här finns ett gym där du själv kan anpassa motståndet vid träningsredskapen. Vid varje station finns det skyltar med information om vilken muskelgrupp som tränas.

Eriksdals utegym

På Hammarby Slussväg 20 intill Eriksdalsbadet finns ett komplett utegym med redskap för marklyft, ryggdrag, armgång, situps, dips, bänkpress, axelpress, knäböj, upphopp och balansträning. Gymmet är dessutom tillgänglighetsanpassat.


Kungsholmen

Hornsbergs strands utegym

Vid Hornsbergs strand finns ett mindre utegym intill vattnet. Utegymmet består av chinsräcken, hävstänger samt redskap för lyft. Närmsta tunnelbanestation är Stadshagen.

Kronobergsparkens utegym

Utegymmet i Kronobergsparken är avsett för lättare träning. Redskapen har rörliga delar och tränar både motorik och styrka. Närmaste tunnelbanestation är Fridhemsplan eller Rådhuset.

Kungsholms strandstigs utegym

På Pipersgatan 45 finns ett utegym med sex olika redskap där du använder din egen kropp som motstånd. Gymmet ligger vid stranden, bakom Tekniska nämndhuset.

Smedsuddsbadets utegym

Här finns ett litet utegym som består av chinsräcken i olika nivåer samt ett redskap för lyft.

Rålambshovsparkens utegym

I Rålis hittas ett gym med sex olika redskap där du använder din egen kropp som motstånd. Gymmet innehåller även en så kallad street pole för poledance och polefitness. Närmaste tunnelbanestation är Fridhemsplan.


Vasastan

Vanadislundens utegym

I korsningen Frejgatan/Sveavägen i  Vanadislunden finns ett utegym utformat för kroppsviktsträning. Redskapen är utvecklade för att träna kroppens sju grundrörelser; höftfällning, knäböj, utfall, press, drag, rotation och gå/springa. Exempel på utrustning är chinsräcke, ringar för armgång, hoppstubbar och sit-up-bräda. Närmaste tunnelbanestation är Odenplan.

Vasaparkens utegym

På höjden i Vasaparkens västra del, med utsikt mot Sankt Eriksplan såväl som parkleken, finns ett utegym avsett för kroppsviktsträning. Bland annat finns utrustning som chinsräcke, volträcke, ribbstol och hoppstubbar. Närmaste tunnelbanestation är Sankt Eriksplan.

Stockholm, Sverige