Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så laddar stans krogar inför årets match

Folkfest på Bleck när Sverige vann matchen mot Mexiko. Nu är det dags att möta Schweiz.
Folkfest på Bleck när Sverige vann matchen mot Mexiko. Nu är det dags att möta Schweiz.

Sverige möter Schweiz i VM-åttondelsfinalen. Så här laddar några av stans krogar inför fotbollsmatchen på tisdag – och då bör du vara på plats.

ANNONS

Det råder fotbollsyra på stan och folk kan inte låta bli att dra paralleller till sommaren 1994. Förutom de höga temperaturerna har Sverige tagit sig vidare till åttondelsfinal i VM.

När det svenska landslaget krossade Mexiko med 3-0 var stockholmarna som samlats på stan krogar för att se matchen i extas. Det var trångt och svettigt. Och på vissa ställen svårare att se storbildsskärmen än på andra.

Trångt på krogarna som visar matchen

Utanför Urban Deli vid Nytorget stod folk som inte fått plats inomhus utanför och trängdes för att se matchen genom det öppna fönstret, samma sak på Retro på Bondegatan, och inte minst Bleck som rullat in en lastbil med storskärm framför sin uteservering i Lilla Blecktornsparken.

Då ska du vara på där för att plats

På tisdag är det dags för Sverige att möta Schweiz i åttondelsfinalen och intresset för att kolla matchen utomhus lär knappast vara mindre än vid gruppspelen.

Djurgårdsbrons Sjöcafé visar Sveriges matcher på storbild utomhus. Enligt Olle Palmén som är driftansvarig på restaurangen förbereder man sig på ett hårt tryck.

Sjöcaféet grillar hamburgare utomhus

– Det var väldigt mycket folk under förra matchen. Det finns en viss risk för att det blir ännu mer imorgon när det är slutspel och semestertider. Det är många som har ringt och frågat om vi tar bokningar, men det gör vi inte. Folk började smyga sig på vid klockan 14 förra matchen, så det är nog samma nu skulle jag tippa.

Laddar ni upp på något särskilt sätt? 

ANNONS

– Vi har en del extra stolar och har försökt bereda mer plats, sedan har vi tagit in extra barpersonal och kommer att grilla hamburgare ute så det går att få mat även om man inte har bord, säger Olle Palmén.

SUS räknar med fullsatt

Även den enorma takterrassen Stockholm Under Stjärnorna (SUS) på Hotel At Six visar VM-matchen under bar himmel.

– Förra veckan var det fantastisk härlig stämning och fullt med folk. Vi räknar med att det kommer att bli det den här gången också, säger Rickard Rydbäck, marknadsansvarig på At Six.

På takterrassen finns det plats för 800 personer, men när det blir fullt öppnar hotellet även upp sin eventyta inomhus där det finns en storbildsskärm och plats för ytterligare 600 personer.

SUS slår upp dörrarna klockan 13 för den som vill hänga på låset.

”Folk började köa redan vid 12”

Supper Gården vid Norra Bantorget visar matchen på tre stora skärmar och fyra mindre tv-apparater. Men inför morgondagen hoppas man sätta upp ännu fler och utnyttja ytor som vanligtvis inte används.

– Vi har mycket att stå i det närmsta dygnet. Kanske kommer vi att sätta upp ännu fler tv-apparater och bygga ut någon mer bar där, säger Dennis Svensson, driftansvarig på Gården.

När Sverige och Mexiko spelade var omkring 2000 personer på plats på uteserveringen och man tvingades stänga insläppet.

Men folk fortsatte köa utanför i hopp om en plats även under matchen.

– Vi öppnar klockan 13, men folk började köa redan vid 12, säger han.

Stockholm, Sverige