Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Är ägget fisk, fågel eller mittemellan?

Åh nej, dags för den årliga pliktskyldiga ägg-artikeln, tänker du kanske. Som för femte året i rad utser 63-gradersäggen till det nya svarta eller konstaterar att vi svenskar den här helgen äter fyrtioarton miljoner ägg.
Inte då.
Vi har i år gjort vårt yttersta för att ta reda på vilka ägg som EGENTLIGEN är hetast, och vilka du kan låta ruttna i kartongen.

agg1

Fuskäggen

Just nu kämpar ett gäng kockar och forskare i USA med att ta fram ett växtbaserat ägg. Enligt förhoppningarna ska äggen vara billigare, mer proteinrikt och godare än ägg värpta av en höna.

agg5

Onaniäggen

Vibrerande ägg (för snipp­bärare) och tenga-ägg (för snoppbärare)­ är båda superheta just nu. På Lovestore på Bondegatan 4, Södermalm, är båda ­typerna av ägg storsäljare.

agg3

63-gradersäggen

Dessa okokta ägg brukar tillskrivas franske kemisten Hervé This, och tros vara en utveckling av den japanska föregångaren ”onsen tamago”. Men hur trendiga är de egentligen, när de åt efter år förutspås bli årets trendiga grej men knappt har synts till på en enda meny?

agg2

Äggtoddyn

Två gånger om året trendar denna dryck på Google – strax innan jul och strax innan påsk. Inte så konstigt kanske. Men intresset för den kletiga spritdrinken är absolut dött resten av året. Kanske inte så konstigt det heller. Vem gillar egentligen toddy!?

agg4

Twitteräggen

På Twitter har man möjlighet att ställa in sin profilbild, men den som väljer att inte göra det får i  stället ett ägg. Men ”twitter eggs” har på plattformen också fungerat som ett uttryck för troll och bottar, eftersom den typen av konton ofta har den förvalda ägg-profilbilden. Fast nu är äggen på kraftig nedgång. Nyligen gick Twitter ut och meddelade att det nu är möjligt att blockera allt innehåll som postas från så kallade ägg – krossade drömmar för rättshaveristerna!

Marieviksgatan 19c, 117 43 Stockholm, Sverige