Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Så skapas en stalker

Han är tokförälskad och kan bara inte släppa – trots att hon inte är intresserad. Allt om Stockholms relationskrönikör ser en stalker födas, som börjar stalka också den stalkades vänner.
ANNONS

”Sakta kommer han mot mig när vi står i baren på Boqueria och jag vet exakt vad han kommer fråga.

Sippandes på mitt glas cava undviker jag honom in i det längsta, men jag känner hur hans blick bränner i ryggen på mig.

Jag vet att han är väldigt blyg och att han behöver lite innanför västen innan han vågar komma fram. Och mycket riktigt, en timme senare står han framför mig lite småberusad och kollar generat på mig. Innan han ens öppnat munnen för att ställa frågan hinner jag svara ”Nä hon är inte här”.

Som vanligt ser han besviken ut och frågar om jag vet var hon är. Jag säger att hon är på semester och han ser lika ledsen ut som en åttaårig pojke som är för kort för att åka en berg- och dalbana.

Killen har haft det här beteendet i mer än ett år nu. Han kommer fram till mig när vi ses ute och undrar var en tjejkompis till mig håller hus, om hon inte är med mig. Den här kompisen är ingen person som håller på med sociala medier och är därför inte så lätt att hålla koll på eller spåra. I detta fall är det nog en jävla tur – hade hon lagt upp en bild där hon befunnit sig på andra sidan jorden hade jag inte blivit förvånad om han satte sig på första bästa plan dit.

Ja, han är tokförälskad i henne. Tokförälskad, galen och fast besluten om att han ska få henne till slut. För trots att hon upprepande gånger varit tydlig med att känslorna inte är ömsesidiga ger han inte upp. Flera gånger har han försökt ”sälja in sig” som världens bästa kille och sedan ett år tillbaka har han alltså nu även börjat sälja in sig via mig och andra av hennes vänner. Han berättar för oss vilken toppenkille han är, hur rolig han är att umgås med och ibland skryter han även om sina skills i köket vilket känns aningen skitnödigt.

Man kan lugnt säga att besattheten av min kompis börjar bli aningen osund. Att han stalkar henne är väl en sak, men att han nu även stalkar hennes vänner?

Jag undrar så mycket vad som pågår där uppe i hans skalle. På vilket sätt tror han att det här beteendet kommer hjälpa honom? Att vara ihärdig och envis är en sak, men det här är bara patetiskt och desperat.

Samtidigt som jag tycker killen är komplett galen tycker jag såklart lite synd om honom också. Jag har sagt till honom flera gånger att han borde backa, börja dejta andra tjejer och skaffa sig en hobby som inte inkluderar att förfölja min kompis. Men inget verkar fastna.

ANNONS

Så, när vi står där i baren säger jag det än en gång: ”Hon är inte intresserad, hon kommer ALDRIG bli kär i dig. Du är en bra kille, gå vidare och glöm henne!”

Han ser förvånad ut och när han säger ”Men det kommer bli vi, jag vet det” ger jag upp och ursäktar mig för att gå iväg och ringa ett samtal. När min kompis svarar säger jag: ”Du gör nog bäst i att skaffa hemligt nummer och adress. Ta även en funderare på att aldrig komma tillbaka till Stockholm igen för jag vet på riktigt inte om du går säker här.”

Läs Sofies blogg Citybloggen här.

1