Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Pernilla Wahlgren: ”Jag blir rädd på Söder”

Om Pernilla Wahlgren fick bestämma över Stockholm skulle Strandvägen bli gågata med mysiga restauranger. Centralstationen skulle piffas till rejält.
– T-Centralen är helt omysig, rörig och ful, säger Pernilla Wahlgren.
ANNONS

MITT STOCKHOLM  Pernilla Wahlgren är aktuell i musikalen Förklädet på Göta Lejon. Samtidigt bloggar hon, designar, driver butik och är mamma. Allt om Stockholm träffade henne för att prata om Stockholm. Fick Pernilla bestämma skulle en hel del med huvudstaden förändras.

Vad är du mest stolt över med Stockholm?
– Att det är så vackert med närheten till skärgården och vattnet.

Vad skäms du mest över med Stockholm?
– T-Centralen, Plattan och Hötorget. De ställena kanske inte är så himla snygga. Jag åker ganska mycket tåg och när man kommer till Göteborgs centralstation är den så mysig. T-Centralen är helt omysig, rörig och ful.

Vad irriterar du dig mest på?
– Lapplisor. Det är svårt att hitta parkering i stan. Jag vet inte hur många varv jag kör runt teatern för att hitta plats. Ibland känner man att man inte kan komma för sent. Då får man ställa sig någonstans och så kommer man ut och har en böteslapp.

Om du fick förändra något, vad skulle det vara?
– Då skulle jag vilja att Strandvägen blev en gågata istället, med massa mysiga restauranger. Så mysiga som när man går på Avenyn kring jul. Sen vet jag inte om det blir kaos om man stänger av trafiken, men det är oftast köer där i alla fall.

Vilken är din favoritstadsdel?
– Östermalm. Om jag inte bodde på Lidingö skulle jag vilja bo där. Jag har bott på Östermalm och älskar det för att det är så lugnt och skönt. Det tycker många är negativt men jag tycker att det är positivt. Det låter ju hemskt att säga, men jag gillar människorna på Östermalm. Jag känner mig trygg. Jag blir rädd på Söder.

Varför blir du rädd på Söder?
– Det är mycket a-lagare och mycket drogpåverkade människor där. Nu ska jag inte dra Söder över en kam, för det finns andra människor där. Men där jag är kring Göta Lejon är det ganska rörigt. En gång bodde jag på Kocksgatan och det var inte roligt.

Finns det någon mattrend du aldrig vill prova igen?
– Nej, jag är allätare och älskar nog all mat.

Om du fick 5000 kronor att äta för, var och vad skulle du äta då?
– Jag bränner dem på Berns asiatiska. Jag tycker att de har den bästa sushin i hela stan.

ANNONS

Hur tar du dig runt i stan?
– Bara med bil. Jag önskar att jag kunde säga att jag gick mycket. Men jag tar bilen från dörren och dit jag ska. Jag skulle kunna åka tunnelbana, men jag har kanske åkt tunnelbana en gång på 25-30 år.

1