Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sofies lista: Här är värsta sommarplaggen i stan

Muskorta shorts på stan, foppatofflor på uteserveringen eller hawaiiskjortan på nattklubben? De är sommarplagg som är ”big no no” att bära på Stockholms gator om man lyssnar på Allt om Stockholms nöjesskribent Sofie Strandberg.
– Bär inte detta plagg om du är över 50 år, menar hon.
ANNONS

1. Foppatofflan

Foppatofflan kan vara det fulaste som någonsin designats i skoväg och borde enligt mig aldrig ha fått sett dagens ljus. Är du en myndig person med normal syn som stoppar fötterna i de här plastiga båtarna med hål i bör du ta en funderare på vad du signalerar till dina medmänniskor. Vill du inte att folk tar dig för en byfåne som hängt lite väl mycket på Ullared så är mitt tips att bege dig till någon av stans alla skobutiker och inhandla ett par nya skor. För lika lite som foppatofflan passar på landstället eller husvagnssemestern passar de på Stockholms gator. Och ni som säger att ni använder foppatofflan endast för att de är bekväma – har ni hört talas om sneakers?

2. Minishortsen

Även om jag personligen anser att ålder bara är en siffra och den inte ska avgöra varken ens stil eller vad du har på dig så tycker jag att du bör skippa de muskorta shortsen om du är över 50 år. På stranden är det ju en sak att bära där små minishortsen som mest liknar ett par trosor i tjockare material, men att gå på stan i så korta shorts att blygdläpprna/pungen hänger ut är inte så snyggt. Vissa plagg får man helt enkelt inse att man vuxit ur och låta en den yngre generationen ha ifred.

3. Hawaiiskjortan

Det spelar ingen roll hur ”ball” du än kände dig på 90-talet när du och polarna åkte på er första utlandssemester till Ayia Napa, nu är det 2016 och den här skjortan är inte cool någonstans längre. Jag är visserligen extremt FÖR att folk vågar använda mycket färg under sommarmånaderna men den enda gången hawaiiskjortan är ett okej plagg är om du har en grym rockabilly/pinupstil eller ska gå på maskerad. Annars är användningsområdet för den här skjortan på sin höjd fönsterputstrasa.

4. Haremsbyxan

Ni vet hur man brukar säga att även världens fulaste kläder blir snygga om de bärs av en supermodell? Det gäller alla plagg utom ett. För inte ens världens snyggaste människa kan bära upp den fula haremsbrallan med sin påsliknande och pösiga passform. Att det är ett svalt och bekvämt sommarplagg kanske jag kan skriva under på, men haremsbrallan är allt annat än ett snyggt plagg och bör undvikas till varje pris om du inte vill gå runt och se ut som om du har skitit på dig förståss.

5. Bar överkropp

Det kvittar hur snygg och självsäker du känner dig, att gå med bar överkropp på stan är inte okej någonstans. Att glida runt i city och shoppa eller gå på restaurang utan att vara klädd är bara för mycket (eller ja, för lite menar jag).

Visst är det härligt med nakenhet och kroppar och det är givetvis underbart att du är stolt över hur du ser ut, men spara din nakna kropp till stranden för allas trevnad.

1