Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Artisten Frej Larsson döms för att hotat en polis i en låt

Efter Instagram-inlägget fördes Frej Larsson till arresten.
Larsson döms för att i låten ”Då ska hon skjutas” ha hotat en polis om våld.

Det började med att polisen slog till mot Södra Teatern efter en spelning. Sedan skrev Frej Larsson låten ”Då ska hon skjutas” som lades upp på Spotify.
Nu döms artisten till villkorligt fängelse och böter för att i låten ha hotat en polis om våld.

ANNONS

Det var i januari förra året som gruppchefen för narkotikapolisen på Södermalm väckte Frej Larssons ilska efter ett tillslag mot artistens spelning på Kägelbanan.

Ett 20-tal personer greps misstänkta för narkotikabrott och polisen i fråga uttalade sig i tidningarna och sa att ”det snortades kokain helt öppet och folk rökte cannabis överallt” och att Kägelbanan inte borde göra den typen av bokningar.

Efteråt skrev rapparen låten ”Då ska hon skjutas”. Låten och ett relaterat Instagraminlägg ledde sedan till att Frej Larsson åtalades för hot mot tjänsteman.

River upp tingsrättens dom

I oktober förra året friades han i tingsrätten, men enligt Svea Hovrätt ändras nu domen.

Hovrätten anser att låten innehåller hot om våld som var ”ägnat att framkalla allvarlig fruktan för polisens personliga säkerhet” och att texten skrevs för att ”hämnas polisen för hennes tjänsteåtgärder”.

Villkorlig dom och böter

Frej Larsson dömdes i dag till villkorlig dom och böter för hot mot tjänsteman. Någon kränkning av artistens yttrandefrihet anser man inte ha skett genom domen.

– Hovrätten har kommit fram till att mannen med hot om våld har angripit polisen för att hämnas hennes uttalanden i media. Hovrätten gör bedömningen att hot som på detta sätt riktar sig mot enskilda namngivna personer klart faller utanför det område som yttrandefriheten är avsett att skydda. Något hinder mot att döma mannen föreligger därmed inte, säger hovrättslagmannen Staffan Lind, ordförande i målet, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Södra Teatern, Mosebacke torg, Stockholm, Sverige