Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Ateljén för liten – flyttar in på hotell

Thomas OKOK Gunnarsson och Jaquline Östlind målar på Clarion hotel
Thomas OKOK Gunnarsson och Jacqueline Östlind målar sina tavlor ihop på Clarion.

Ateljén var för liten. Nu målar konstnärsparet Thomas OKOK Gunnarsson och Jacqueline Östlind inför publik i en hotellobby istället.

Efter en lång resa i Indien, dit konstnärsparet Thomas OKOK Gunnarsson och Jacqueline Östlind åkte för att måla, upptäckte de att ateljén hemma i Stockholm var för liten för att färdigställa deras kommande utställning.

Live i lobbyn

Den ovanliga lösningen blev att höra av sig till Clarion Hotel i Skanstull för att fråga om de fick låna en yta i lobbyn. Hotellet nappade och hela veckan har Jacqueline och Thomas målat medan folk checkat in eller tagit en kaffe eller ett glas vin i Clarions foajé.

– Det hela började med att jag för fem år sedan läste Patti Smiths bok Just Kids, om livet på Chelsea Hotel i New York, säger Thomas.

Båda målar allt

Den gången slutade det med att han pratade med Nordic Hotel vid Centralen som lät honom bo och jobba på deras hotell i en månad. Så idén var inte så långsökt som den lät från början.

Utställningen de jobbar med på Clarion har vernissage om en vecka, 4 april på krogen Ling Long, på Riddargatan och varje verk är gjort av båda konstnärerna.

Hur är det, att måla på samma tavla? 

– Vi har jobbat ihop i ett halvår och pratar inte så mycket om det utan vi kör igång. Sen gäller det att inte ta åt sig för mycket om något man gjort blir övermålat av den andre. Hittills har det funkat bra och i slutändan blir det rätt fantastiskt, säger Jacqueline

Utställningen Utbölingar och influencers visas på Ling Long: Foto: Johan Thornton.

Utställningen Utbölingar och influencers visas på Ling Long: Foto: Johan Thornton.

Tavlorna är fyllda av intensiva färger med motiv; vissa ser ut att vara inspirerade från traditionella afrikanska och sydamerikanska kulturer blandat med vissa street-och graffiti-influenser. Men mest inspiration kommer från Indien.

Och att hotellgästerna kommer förbi, tittar och frågar har inte stört duon särskilt.

– Nej det är mest kul. Jag tycker att fler borde prova det här med skapande inför andra och det är ju ett sätt att nå ut till dem som inte hade koll på oss innan, säger Jacqueline

Utställningen heter heter Utbölingar & influencers och visas på Ling Long, Riddargatan 6. Vernissage 4 april klockan 17-21. 

Se mer av konstnärernas verk på Instagram:

@styrofoam_gallery 

@artbyokok

Ling Long, Riddargatan, Stockholm, Sverige