Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Här får unga lära sig laga mat, dansa hiphop och göra film

Kulturhuset Stadsteatern anordnar gratis sommaraktiviteter
Kulturhuset Stadsteatern anordnar gratis sommaraktiviteter för barn och unga.

Sommarkollo, filmcamp och utforskande av hiphopens olika former av dans. Det är några saker som står på schemat när Kulturhuset Stadsteatern anordnar gratis sommaraktiviteter för barn och unga runtom i Stockholm.

ANNONS

 


Sommarkollo i Skärholmen

TioTretton som flyttat in i Skärholmen arrangerar dagkollo för 10–13-åringar under fyra eftermiddagar i juni. Temat för dagkollot är framtid och aktiviteterna allt från att tälja, laga mat, skapa och prata framtid till att låna böcker eller ”bara” hänga. Ett gemensamt verk kommer att skapas som ställs ut på Kulturhuset Stadsteatern i slutet av sommaren.

När: 13-14 och 17-18 juni
Var: Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen, Bodholmsgången 13

 

Filmcamp på Skärisbiografen

Skärisbiografen arrangerar i samarbete med Podium Kultur ett filmcamp för 13–16-åringar. Filmlägret äger rum på Skärisbiografen i Skärholmen fyra dagar i juni. Det är gratis och lunch plus fika ingår. Under dessa dagar får de medverkande en introduktion i filmhistoria, göra en egen kortdokumentär, testa på skådespeleri, fotografi, ljuddesign och att regissera.

När: 17-20 juni
Var: Skärisbiografen, Bodholmsgången 13

 

ANNONS

Summer Camp med Hiphop Teater Kollektivet

I Kulturhuset Stadsteatern Vällingby blir det för tredje året i rad Summer camp med HipHop Teater Kollektivet (HTK) i mitten av sommaren. Summer Camp riktar sig till alla i åldern 6-19 år som vill utforska hiphopens olika former dans, MCing, grafitti och DJing i kombination med teater. Det blir lärarledda workshops där de medverkande kan dela och utforska personliga och gemensamma historier vilket sedan resulterar i en avslutningsföreställning.

När: 1 juli till 2 augusti
Var: Kulturhuset Stadsteatern Vällingby i Medborgarhuset Trappan, Albert Aronsons torg 5

 

Sommar på bibblan

Barn- och ungdomsbiblioteken vid Sergels torg har öppet hela sommaren. Lånelabyrinten som bor i Plattanrummet på bottenvåningen Kulturhuset och Lava i Under Fontänen har öppet hela sommaren, sju dagar i veckan. TioTretton, även det numera i Plattanrummet i Kulturhuset, håller öppet fram till 30 juni. Därefter är det stängt fram till 5 augusti. Perioden där emellan går det att låna TioTrettons böcker genom personalen i Lånelabyrinten.

 

Parkteaterns barn- och familjeföreställningar

Marionetteaterns föreställning Da-Da-Da – En familjefest och Clownen Manne & Co åker på gemensam turné. I juli välkomnas de allra yngsta hundälskarna till föreställningen Vill ha hund! med Dockteatern Tittut. Unga Klaras succé Girls will make you blush gästspelar på Parkteatern i Galärparken juli. I Husby spelar Mittiprickteatern barnföreställningen Häxorna i Husby. I augusti gästar Unga Dramaten med Den lille girige och i Vitabergsparken blir det Sagosöndagar vid lusthuset med bland annat Leif Andrée. Marionetteaterns föreställning Fågel fisk och mittemellan spelar bland annat på Stockholms kulturfestival den 16 och 17 augusti.

Stockholm, Sverige