Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Neil Gaimans Coraline blir opera i Stockholm

Coraline blir opera på Folkoperan
På andra sidan spegeln finns en helt annan värld.

Fantasyklassikern Coraline blir opera på svenska.
– Belyser barnens idévärld, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan.

ANNONS

Neil Gaimans bok om den  11-åriga flickan Coraline är en fantasyklassiker. Nu har den blivit opera, med musik av Mark-Anthony Turnage, och får Sverigepremiär på Folkoperan den 6 februari 2020.

Biljetter är dock redan släppta.

–   Folkoperan har länge velat erbjuda en familjeföreställning, som belyser barnens perspektiv och idévärld. Genom ett internationellt samarbete har Folkoperan möjlighet att sätta upp en förstklassig opera av Mark-Anthony Turnage vilket känns oerhört häftigt, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan.

Fakta

Knappar istället för ögon

Coraline handlar om den 11-åriga flickan som nyligen flyttat in i ett nytt hus tillsammans med sina snälla men självupptagna föräldrar. Det nya huset visar sig rymma en spegelvänd värld, där allt ut precis som vanligt förutom att alla har knappar istället för ögon. Den andra världen verkar först ha allt som Coraline önskar sig; uppmärksamma och lekfulla föräldrar, godare mat och roligare leksaker. Trots allt är det något som skaver. Hon hör mystiska barnröster, Den andra mamman uppträder plötsligt väldigt underligt och var har hennes riktiga föräldrar egentligen tagit vägen? Coraline inser att hon är den enda som kan göra något. Hon måste bryta förbannelsen för att rädda sina föräldrar och se till att inte själv bli fast där för alltid.
Coraline är en fantasifull och spännande opera om att gå sin egen väg, om mod och om att upptäcka att du kan mycket mer än du tror.

Familjeföreställningen Coraline spelas med svensk ensemble på Folkoperan från 6 februari till 8 mars 2020, och riktar sig till familjer med barn från 9 år. Folkoperan ger även ett antal skolföreställningar dagtid för årskurs 3–6.

För regin står Aletta Collins och i rollerna ser vi bland andra Sanna Gibbs, Jacqueline Miura, Olle Persson, Hillevi Martinpelto, Ingrid Tobiasson, Ulrik Qvale, Helgi Reynisson och Folkoperans orkester. Alla sjunger på svenska.

Källa: Folkoperan
Folkoperan, Hornsgatan, Stockholm, Sverige