Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Guide: Så här roar du dig i Stockholm på påsklovet

Tips för påsklovet i Stockholm 2020..
Ett Skansenbesök och påskmat, i restaurang och som take away, är några av påsklovstipsen i Stockholm.

De som kan avstå resor ska helst göra det i påsk, vädjar Socialstyrelsen. Vi har därför samlat ihop vad som går att göra på hemmaplan under påsklovet.
Här kommer vår guide till aktiviteter i Stockholm under påsken.

ANNONS

1. Ät påskmat ute – eller hämta hem

Färre restauranger än vanligt håller öppet för påskfirande. Men det betyder inte att alla har stängt.

Bland annat så har Bar Central på Norrmalm extraöppet under påskhelgen. På långfredag och påskafton öppnar restaurangen redan kl 15 för en tidig påskmiddag.

Även Lux Dag för Dag på Lilla Essingen kör påskbord i tre serveringar på påskafton.

Fler världshus utanför tullarna har fortsatt planerat att fira påsk. Det är även flera som kör ut påskmaten till dig om du vill stanna hemma, bland annat Stockholms Matmarknad och Urban Deli.

2. Besök Skansen

Dessvärre har mycket stängt just nu, bland annat museum, biografer och annat. Skansen är däremot fortsatt öppet.

Friluftsmuseet med djurpark erbjuder stora ytor och ger en även möjlighet att befinna sig utomhus.

Såväl gårdar, fik och strövområden håller öppet.

ANNONS

3. Besök ett museum – fysiskt eller digitalt

Nästan alla museum har just nu stängt. Ett av de större som fortfarande har öppet är Fotografiska i Stadsgårdshamnen. Där visas bland annat utställningar av Anders Petersen och Maisie Cousins.

Andra museum håller fysiskt stängt för besökare, men bjuder in till utställningarna digitalt. Bland annat så kan man uppleva familjefavoriten Tekniska museet hemifrån. Man kan bland annat se visningar från den nya utställningen Hyper Human, där människan möter maskin.

Även Moderna museet, Naturhistoriska riksmuseet och Nordiska museet, för att nämna några, har börjat med olika digitala visningar och lösningar.

4. Ha en picknick på en vacker plats

Den som känner sig frisk och vill komma ut lite i vårvädret så har vi sammanställt platser utomhus där stockholmarna gillar att vara.

I nedanstående länk hittar du 11 ställen där du kan träffas. och bland annat anordna en picknick.

Att träffas utomhus minskar smittorisken, men reducerar den absolut inte till noll. Om ni är några som träffas över en picknick tänk på att hålla avståndet.

De flesta av platserna är utanför tullarna, så en bil- eller cykelfärd kan bli ett måste.

5. Ta en konstrunda – utomhus

Vi fortsätter på spåret att hålla sig utomhus. Stockholm erbjuder mycket offentlig konst som kan vara värt att forma en promenad utefter.

Det finns bland annat flera skulpturparker i länet. Visste du att bara längs Karlavägen så hittar du en av Sveriges största utomhussamlingar av offentlig konst?

Under en promenad på Djurgården eller kring Gamla stan kan du se ett flertal skulpturer, både gamla och moderna. Hälsa på Astrid Lindgren utanför Junibacken eller hitta Evert Taube båda på Järntorget och Riddarholmen.

6. Simma och bada

Stockholm stads simhallar håller fortsatt öppet. Så den som vill simma för motion eller bada har den möjligheten.

Eriksdalsbadet har öppet hela helgen utom på långfredagen. Det samma gäller GIH-badet på Östermalm och Kronobergsbadet på Kungsholmen.

Information och öppettider för alla stadens simhallar hittar du på Stockholm stads hemsida.

7. Besök ditt närmaste utegym

Lyft stockar och häv upp dig själv över stången. Om du just nu vill undvika ditt vanliga gym, så finns det alltid andra möjligheter att få motion och träning.

Ett alternativ är stadens alla utegym. Det finns flera utomhusgym i alla stadsdelarna, så det bör gå att finna ett som ligger på gång- eller löpavstånd.

På Östermalm har du bland annat Gärdets utegym. På Södermalm så hittar du exempelvis ett nere i Tantolunden. Utöver det har du bland annat Vasaparkens utegym och Hornsbergs strands utegym som alternativ.

Här nedan finns en artikel med 16 stycken av stadens utegym. Där hittar du lätt det som ligger närmast dig.

Stockholm, Sverige