Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Tävla i hinderbana – nytt lekland på Gärdet

Tävla i vattenlandet.
Tävla i vattenlandet.

En 140 meter lång vatteslide, hoppborgar, studsmattor, tv-spel och andra leksaker. Fram till den 15 augusti hittar du mängder med aktiviteter för barnen (och vuxna) på Gärdet.

Visste du att det står ett stort cirkustält på Gärdet fyllt av leksaker, studsmattor och hoppborgar? Utanför tältet hittar du dessutom aktiviteter som en 140 meter lång vattenslide och vattenbollar där barnen kan testa att gå på vatten inuti en två meter stor badboll. 

Utan stress

Initiativet går under namnet ”Sommarkul på Gärdet” och har funnits på plats sedan 1 juli. Bakom initiativet, som har öppet till och med den 15 augusti, hittar vi småbarnsföräldrarna Mathias Carlsson och Robert Bronett.

– Vi vet hur svårt det är att få tiden att räcka till. De flesta aktiviteterna låg antingen långt utanför stadskärnan eller så var det inomhusaktiviteter. Vi ville skapa en mötesplats där familjer kan umgås en heldag utan stress. Njuta av solen, gräset, utsikten och samtidigt på en begränsad yta kunna erbjuda unika och roliga aktiviteter, säger Robert Bronett.

140 meter vattenrutschkana

Även om målgruppen är barnfamiljer så berättar Robert Bronett om hur alla kan ha roligt i vattensliden.

– Den yngsta gästen var 3 månader gammal och åkte i en badring på pappas mage. Den äldsta gästen var 92 år gammal och åkte i ett ”tåg” tillsammans med sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 

Tevespel och studsmattor

Vattenaktiviteterna huserar utomhus medan det stora cirkustältet innehåller allt från hoppborgar och hinderbanor till leksaker, tv-spel och stora studsmattor.

– Jag upphör aldrig att förvånas hur många duktiga unga akrobater vi har som helt utan ansträngning gör volter som att det vore det mest naturliga i världen, säger Robert Bronett som efter många år i rollen som cirkusdirektör för Cirkus Scott vet vad han pratar om.

Nu på lördag, den 29 juli, arrangerar ni dessutom något som heter Stockholm Waterslide Obstacle Rush. Vad är det, och vem kan delta?

– Det är en helt nytt ”hinderbanelopp” för hela familjen. Det gäller att ta sig över och förbi tio gigantiska uppblåsta hinder som vi ställt upp längs en 2.5 km lång bana. Det gäller att klättra, balansera, hoppa och krypa genom banan för att sedan avsluta genom att glida in i mål på vår 140 meter långa vattenslide. Kolla in hemsidan för mer information, säger Robert Bronett.

Fakta

Fler ställen där barnen kan leka

Eriksdalsbadet,

Hammarby slussväg 20 på Södermalm

Här finns ett äventyrsbad med rutschkana, vildfors, utesimningsbassäng och strömvirvel. För de minsta finns även en mindre plaskdamm.

Exploria,

Fittjavägen 22 i Fittja

Stort aktivitetscenter med dinosaurieland, barnshower och ett stort lekland med tre olika temavärldar. 

Lek & bus Stockholm,

Kanalvägen 3B i Upplands Väsby 

Här finns klätterställningar, fotbolls- och basketplaner, rutschkanor, bollhav, studsmattor och mycket mer.

Gustavsbergsbadet

, Ösby badväg 3 i Gustavsberg

Här finns, utöver vanliga bassänger, även ett mindre äventyrsbad med vattenrutschkana och utomhusbassäng.

Andy’s Lekland i Bromma,

Bryggerivägen 10 i Bromma

Över 5000 kvadratmeter lekland med en åtta meter hög klätterställning, skaparhörna, studsmattor, hinderbanor, experiment och mycket annat.

Gärdet, Stockholm, Sverige