Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Junibacken öppnar igen – då ska Pippis 75-årsjubileum firas

Junibacken. Huller om buller med Pippi Långstrump.
I "Huller om buller med Pippi Långstrump" får besökarna uppleva scener ur de kända böckerna och filmerna.

Efter att ha hållit stängt i fyra månader öppnar nu Junibacken upp igen. Det firas med premiären av ”Huller om buller med Pippi Långstrump” där besökarna bjuds in att delta i scener ur böckerna och filmerna om den kända karaktären.

ANNONS

Den 10 juli öppnar Junibacken återigen upp för att fira Pippi Långstrumps 75-årsjubileum. 

I ”Huller om buller med Pippi Långstrump” välkomnas besökarna att kliva in kända scener där de får lyfta Lilla Gubben, krypa in i sockerdricksträdet, leka i godisaffären, flyga Pippis flygplan och upptäcka hur svårt det är att fika fint i Prussiluskans hem där ingen vinkel är rät.

– Vi vill att barnen ska få uppleva känslan i att själva delta i de scener som de känner igen från berättelserna om Pippi. Stor vikt har lagts på detaljerna som gör att såväl barn som vuxen får ett riktigt sug i magen, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken.

Tar in färre besökare än normalt

Utställningen var tänkt att invigas i maj, men på grund av corona-pandemin har premiären fått vänta. Under tiden som Junibacken har varit stängt har man hunnit införa en rad åtgärder för att kunna öppna på ett säkert sätt.

– Det har varit en tuff tid och nu är vi glada att öppna och att få hylla Pippis jubileum, även om det blev lite senare än planerat. Vi öppnar ansvarsfullt och tar in mycket färre besökare än normalt, säger Kajsa Medin Hansen, VD på Junibacken.

Junibacken tar in begränsat med besökare, för garanterad plats rekommenderas besökare att förköpa dagsbiljetter.

 

Junibacken, Galärvarvsvägen, Stockholm, Sverige