Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Lasse Åberg gör musikal lagom till sin 80-årsdag

Lasse Åberg fyller 80 och firar med en klimatmusikal.
Lasse Åberg fyller 80 och firar med en klimatmusikal.

Lasse Åberg jobbar om sina gamla hits som blir en musikal för barn och vuxna.
Trazan och Banarne - Banankontakt har premiär hösten 2020.

ANNONS

I ett reportage i Dagens Nyheter berättar den snart 80-årige Lasse Åberg att han ska sätta upp Trazan och Banarne på scen. Först om ett år kommer den till Stockholm.

Det är dock inte Åberg själv som ska spela Trazan, utan någon yngre förmåga i pjäsen som handlar om livet i djungeln där Trazan och Banarne lever sina liv i en koja.

– Men det dröjer inte länge förrän de får besök av ett skurkaktigt skogsbolag som drivs av en Fröken Öken, som vill såga ner alla träd och försöker att muta bort dem på olika sätt, berättar Lasse Åberg för DN. 

Handlingen bygger sedan vidare på Åbergs gamla hits och till hjälp har han vapendragaren Janne Schaffer.

Trazan och Banarne – Banankontakt har premiär i Örebro 2020. 12 och 13 december samma år kommer föreställningen till Stockholm.

 

Fakta

Föddes på tv

Trazan & Banarne är en TV-serie för barn som sändes i Sveriges Television under flera säsonger med början i tio avsnitt julen 1976. Den första serien – Trazan Apansson – julens konung – var del av SVT:s Jullovsmorgon. Titelfigurerna spelades av Lasse Åberg (Trazan) och Klasse Möllberg (Banarne).
1980 gjordes en ny TV-serie med Trazan & Banarne tillsammans med Electric Banana Band. Trazan & Banarne har även spelat in flera skivor, några av dessa tillsammans med Electric Banana Band.

Trazan Apansson och Banarne blir musikal

Trazan Apansson och Banarne blir musikal. Du hittar avsnitten i SVT:s Öppet arkiv.

Källa: Wikipedia
Stockholm, Sverige