Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Snövit, LasseMaja och hästar – nio jullovstips i Stockholm

Käpphästar, vanliga hästar, Snövit och LasseMaja - massa kul på jullovet 2019
Snövit, Hamlet och ridning på lite annorlunda sätt.

Nio tips på grejer att hitta på på jullovet, både innan och efter dopparedagen.

ANNONS

 

 1. Pippi på teater
  Börja jullovet med Pippi Långstrump på Intiman:  Hon vet hur man firar jul. Men Prussiluskan klarar inte riktigt tanken på att Pippi ska fira jul ensam, och ber  Kling och Klang sätta henne på barnhemmet. Och det går ju som det går…
  Pippi spelas på Intiman t o m 6 januari. Köp biljett här.
 2. Pepparkakor i kubik 
  På ArkDes (Moderna museet) visar man alla tävlingsbidrag i kampen om landets bästa pepparkakshus. Bakom utställningen finns Moderna museums lekrum om barnen vill hänga kvar.
  Utställningen är gratis och pågår fram till och med 5 januari på följande tider:  tis 10–20, ons–tor 10–18, fre 10–20, lör–sön 11–18.
 3. Disney på skridskor
  Musse Pigg, Kalle Anka och Långben i all ära men stjärnorna i Disney on Ice heter snarare Vaiana, Ariel och Elsa. Det handlar om en värld av äventyr med  sagor från hela världen.
  Föreställningen ges i Globen mellan 2 och 6 januari 2020. Köp biljetter här .
 4. Julstämning i källaren
  I den nyrenoverade Livrustkammaren är det julstämning långt efter 24 december. Här, under kungliga slottet, får man se massor av typer av jul från Gustav Vasas dagar och framåt på museets familjevisningar som pågår fram till 5 januari. 
  Det är gratis att gå in men observera att museet inte tillåter medhavd matsäck. Läs mer här. 
 5. Rid ut på Järvafältet
  Man kan väl inte sitta inne hela julen. För lite extra frisk luft, dra till Akalla 4-H gård där man får rida på ponnys i 30 minuter för 150 spänn. En ledare är med hela tiden. Barnen får dock inte väga mer än 60 kg för att hästarna ska orka med.
  Läs mer här.
 6. Galoppera med käpp
  Passar inte levande hästar har leksaksmuseet Bergrummet käpphästhoppning i sina lokaler hela julen – en aktivitet som passar folk mellan 3 och 16 år – enligt uppgift. Det kostar 140 kronor att gå in.
  Läs mer här.
 7. Snövit tar en selfie
  Vill du se en klassiker på scen och samtidigt lura på barnen lite samtidskritik: Instadrottningen jagar likes dvärgarna är sju influencers i en dansföreställning om kampen mot ålderdomen, mot ensamheten och mot den psykiska ohälsan.
  Den berömde koreografen Benke Rydman sätter upp Snövit på Dansens hus.
  Föreställningen passar barn från 5 år och uppåt.
  Läs mer här. 
 8. LasseMaja på Götgatan
  Pjäsen om LasseMaja och Hamletmysteriet har flyttat från Dramaten till Göta Lejon. Föreställningen som passar barn mellan 5-12 år spelas vissa datum i mellandagarna. Läs mer här. 
 9. Winter Games i Högdalen
  Studsa i hoppborg, spring igenom en hinderbana eller pyssla med ansiktsmålning. Efter julkaramellerna kan det vara bra att springa av sig och Winter games i Högdalshallen som ligger vid badet . Allting arrangeras av ungdomar mellan 13-16 år. Läs mer här.

Götgatan, Stockholm, Sverige