Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Mycket julstämning på Nordiska museet

 Nordiska museet bjuder in till julfirande hela december.
Nordiska museet bjuder in till julfirande hela december.

På Nordiska museet finns det mycket att hitta på under julen. Allt om Stockholm listar höjdpunkterna.

ANNONS

Redan från den 1 december drar julfirandet igång på Nordiska museet, med ljusceremoni ackompanjerad av kören Stockholm Starlight.

– Vi är glada över att det börjar bli en självklar tradition för många att inviga julen på Nordiska museet på första advent, då vi tänder vår pampiga julgran i stora hallen. Det stämningsfulla julprogrammet fortsätter under hela december med en mängd olika aktiviteter för stora och små.  Vi hoppas att många stockholmare vill komma och känna julstämningen tillsammans med oss, säger Sara Källström, avdelningschef Publik. 

_dsc0874

På Nordiska museet finns det många tillfällen att dansa runt granen. Foto: Pressbild

Tomten och Let’s Dance

Den 15 december bjuds det på föreläsning om ”en av världens mest älskade och omstridda figurer”, jultomten, med intendent Jonas Engman och fotograf Karolina Kristensson. 

På självaste julafton är det fri entré på museet där man bland annat kan gå på utställningarna, träffa tomten, dansa långdans och smaka på arktiska smaker och julfika.

Till nyår är det nyårsvals som leds av Tobias Wallin och Helena Fransson från TV4-programmet Let’s Dance, där du får lära dig grunderna i wienervals bland marmorpelare och gnistrande jus. Det hela avslutas med en hållbar fyrverkeriföreställning med projektioner i museets tak.

ANNONS

Julfirandet avslutas med julgransplundring den 12 januari där barnen får träffa tomten för sista gången, lyssna på berättelser från arkivet och dansa runt granen.

Nordiska museet har julevenemang från den 1 december till den 12 januari.  På julafton krävs ordinarie entrébiljett för att gå på utställningen ”Arktis – medan isen smälter”. 

Nordiska museet, Djurgårdsvägen, Stockholm, Sverige