Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

De öppnar stans största leksaksbutik

Annelie Karlsson och Ylva Bengtsson är störst i stan
Annelie Karlsson och Ylva Bengtsson är störst i stan.

Deras nya leksaksbutik blir störst i innerstan.
– Man kan inte provkrama en nallebjörn hos en e-handlare, säger vd:n Ylva Bengtsson.

ANNONS

Butiksdöd hit och butiksdöd dit. Den 29 november öppnar en sprillans ny affär i Gallerian, en leksaksbutik som ska fylla tomrummet efter BR.

Och man gör det med besked. Butiken är 800 kvadratmeter stor och har 12 000 varor i sortimentet och därmed den största leksaksbutiken i Stockholms innerstad, enligt egna uppgifter.

– I en tid när allt fler bara satsar på e-handel känns det väldigt spännande att öppna en ny fysisk butik,, säger Ylva Bengtsson, vd.

Helt okända är företaget inte heller. World of Toys har sedan tidigare fyra butiker länet;  två på Arlanda, en i Fältöversten och en i Västermalmsgallerian.

Varför tror ni att ni lyckas i en bransch som varit hårt ansatt på sistone, flera andra leksaksbutiker har gått i konkurs…

– Den största av dem erbjöd inget mer i butik än på webben. Det vi vill göra är att skapa en upplevelse, en leksaksbutik ska ju vara det  -där du och barnen kan klämma känna och provleka med grejerna, säger hon och fortsätter:

Man kan inte
provkrama en
nallebjörn hos
en e-handlare.

Ylva Bengtsson

– För oss och många andra stockholmare är Gallerian klassisk mark för leksaksbutiker. Vi tror fortfarande stenhårt på att människor behöver inspiration och vill uppleva något när de shoppar. Man kan inte provkrama en nallebjörn hos en e-handlare.

Däremot har World of Toys ingen webbförsäljning alls, enligt Ylva Bengtsson handlar det om att det är två olika sorters business.

ANNONS

– Vi vill driva en butik, inte hålla på att driva en logistikverksamhet. Butik är så mycket roligare, säger hon och skrattar.

I World of Toys nya butik i Gallerian kommer det bland annat att finnas två lekhörnor där barn får testa leksaker.

Butiken öppnar den 29 november i Gallerian.

Gallerian, Hamngatan, Stockholm, Sverige