Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Sju roliga saker att göra på sportlovet i Stockholm

Sportlov – enhjuling och klättring.
Fysiska aktiviteter och scenföreställningar för hela familjen. Vi tipsar om sportlovsaktiviteter.

Barnen är lediga, det är inte speciellt mycket snö i backen, och ni kommer inte att åka någonstans.
Vi tipsar om spännande och underhållande aktiviteter för hela familjen på hemmaplan under vecka 9.

ANNONS
 1. Utforska teknikens under

  En av det platser som erbjuder mest variation av sportlovsaktiviter är Tekniska museet. I år blir det robotar, TikTok-verkstad, experimentshow, japanskt sci-fi-fenomen och mycket mer. Unga får även möjlighet att göra kortfilm tillsammans med Stockholms Filmfestivals filmpedagoger.
  För den som orkar ta sig till Södertälje så öppnar Tom Tits en ny utställning ”Kraft & Rörelse”. Vetenskapsmuseet menar att spännande maskiner, experiment och shower visar prov på teknikens möjligheter och fysiska fenomen.

 2. Testa det mesta på Skansen

  Ute på Djurgården erbjuder Skansen en rad olika aktiviteter för stora och små under lovet. På sin hemsida skriver de att erbjuds skridskoåkning, forskning för unga och grillad korv. Kamratposten kommer även på besök under veckan och anordnar serieskola, smygläsning av Bleckmosseserien och skridskodisko. Sen blir det även cirkusföreställningar med tillhörande cirkusskola.

 3. Ge dig ut på isen

  Vi har inte blivit bortskämda med minusgrader (eller snö) den här vintern. Trots det så erbjuder Stockholm stad möjligheter att åka skridskor utomhus, för den som vill. Vi har sammanställt här nedan alla isar och tider för allmänhetens åkning i innerstan under lovet.

 4. Gå gratis på museum

  Flera museum i stan erbjuder gratis inträde. Naturhistoriska öppnar det kreativa rummet Labbet inför sportlovet. Det finns också som vanligt möjlighet att kolla på Cosmonova. På Livrustkammaren blir det pyssel och familjevisning med team kröning, där barn får möjligheten att delta i en kröning.

  Här är några museum du kan gå gratis på:
  Armémuseum
  Etnografiska museet
  Hallwylska museet
  Historiska museet
  Livrustkammaren
  Medelhavsmuseet
  Moderna museet
  Nationalmuseum
  Naturhistoriska riksmuseet
  Sjöhistoriska museet
  Östasiatiska museet

 5. Skräckteater för barn

  Nosferatu är en av de mest kända och klassiska vampyrerna någonsin. Stumfilmen från 1922 med samma namn är en av de absoluta skräckklassikerna. ”Nosferatu: en skräcksymfoni för barn” är en skräckförställning för hela familjen på Turteatern som spelas till 1 mars. Teatern skriver själva att Nosferatu är för barn i åldrarna 4 till 7 år. Mer info och biljetter hittar du här.

 6. Klättra på väggarna

  Klättring är en både rolig och fysiskt utmanande aktivitet för mer eller mindre alla åldrar. Den våghalsige kan här nedan söka upp den högsta klättervägen i Stockholm. För den som är höjdrädd finns det alltid kortare, men tekniskt svårare väggar.

 7. Familjevänligt på Dramaten

  Man tänker kanske inte vanligtvis ”familjeunderhållning” när man tänker på Dramaten. Men inför årets sportlovet så har de framförallt två olika familjevänliga föreställningar på sin repertoar. Den nyskrivna familjemusikalen Får jag vara med? spelas fram till april. Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs bok ”De sista vittnena”, om barns historier från andra världskriget i Sovjetunionen, har även den blivit en uppsättning för en yngre publik. Hela repertoaren och biljetter finns på Dramatens hemsida.

Stockholm, Sverige