Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Blod, skatter, spöken, och gosiga djur – höstlov på stans museer

Se Gustav Vasa i Halloweenkostrym, nästan, på Nordiska museet.
Nytt möter gammalt när Nordiska hänger pumpor vid Gustav Vasas staty.

Äckel på Livrustkammaren, en absurd villa på Nationalmuseum eller smältande isar på Nordiska.
Stockholms museer tar emot barn med öppna armar på lovet.

ANNONS

Höstlovet är museernas bästa tid. Helt plötsligt finns det horder av barn på stan som behöver underhållas och många av stans museer tar emot dem med öppen famn.

 1. Kväll på Naturhistoriska museet:
  Inled höstlovet (25 oktober) med en spännande kväll på museet. Ta med dig en ficklampa och hälsa på alla djuren, smyg runt bland vargar, blodsugare och titta in i bergsgrottan. Är du  utklädd kan du, eller snarare ditt barn, vinna pris för bästa utklädnad.
  Fri entré till museet, dock inträde till Cosmonova.
  Adress: Frescativägen 40
 2. Villan på på Nationalmuseeum
  Nationalmuseum kanske inte är det första man tänker på när man tänker på barnunderhållning. Men den nya utställningen Villa Curiosa är en väg in till de gamla verken: en sinnlig, absurd och filosofisk utställning för barn som ger nycklar till tolkning och upplevelse av Nationalmuseums samlingar och till konsten i stort. Här blandas originalkonst från museets samlingar med rekvisita i sinnliga upplevelsemiljöer.
  Fri entré.
  Adress: Södra Blasieholmshamnen
 3. Jakt på krigsbytet på Armémuséum
  Sin vana trogen har Armémuseum en massa grejer på gång på höstlovet: teater, skattjakt och guidade visningar.Läs mer här.
  Fri entré
  Adress: Riddargatan 13
 4. Spännande nätter och iskalla dagar på Nordiska museet
  På Nordiska museet kan barn och deras vuxna o göra en tidsresa och uppleva livet i Norden förr och nu. Se och prova på hur man bott, klätt sig, ätit, lekt, firat och levt från 1500-talet och framåt.
  På höstlovet kan barnen även se den stora Arktisutställningen, visningar av museet på kvällen/ natten och dessutom blir det Halloweenspecial. Läs mer här.
  Fri entré t.o.m. 18 år.
  Adress: Djurgårdsvägen 6-16
 5. Barnvandra genom århundradena på Stadsmuseet.
  Genom det nyrenoverade museet går ett barnspår som tar dig med på upptäcktsfärd genom utställningen och husets händelserika historia, från år 1527 och framåt.  Börja i entrén, här tar du en karta som visar spåret – det finns ett pris till alla som löser uppgifterna!Spåret bygger på boken ”Elise och det magiska huset” .Läs mer här. 
  Fri entré.
  Adress: Ryssgården, vid Slussen. 
 6. Äckel på Livrustkammaren
  Ibland behöver barnen se något annat än det gamla vanliga. På Livrustkammarens höstlovsutställning får ungarna chans att se både Maginnehåll, blodfläckar, hår och fosterhinnor. I Livrustkammarens samlingar finns en hel del märkliga föremål. Följ med på en stundtals äcklig familjevisning, läs mer här.
  Fri entré
  Adress: Slottsbacken 3

Nordiska museet, Djurgårdsvägen, Stockholm, Sverige