Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Digitala visningar lockar rekordmånga besökare till Tekniska

Tekniska har haft fler besökare än någonsin tidigare – digitalt.
Lösningen med digitala visningar under coronakrisen har inneburit besöksrekord för Tekniska.

Många stängda museer har satsat på digitala museibesök när de håller stängt. På Tekniska har den nya lösningen inneburit fler besökare än någonsin tidigare.

ANNONS

Den 23 mars stängde Tekniska för fysiska besökare. Museet gick då ut med beskedet att de skulle satsa mer på digitala lösningar.

Det resulterade i bland annat livevisningar, programserier och gästföreläsningar. Tekniska skriver nu i ett pressmeddelande att detta har inneburit en publiksuccé med fler besökare än någonsin.  

På museets webbplats har besökarna ökat med över 30 procent och i sociala medier har de nu fler tittare än någonsin. Några av de populäraste saker har varit material för skolan, tips på experiment att prova på hemma och programserien Gissa saken.

På sociala medier så har även yogapass med roboten Alex som instruktör varit populära. 

Öppnat utomhus

Om du inte riktigt nöjer dig med att uppleva Tekniska från soffan så kan du glädjas åt att museet öppnat utomhus på helgerna.

På plats kan du, på behörigt avstånd, ta del av bland annat visningar av mattelekparken, lek och lär med Maker Tour-gänget och göra vattenraketer och såpbubblor.

Blir du hungrig så finns korv och fika uteserveringen hos Tekniska by Pontus.

ANNONS

Öppettider för uthomhushelgerna är lördag och söndag 11-15.

Tekniska museet, Museivägen, Stockholm, Sverige