Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Din bästa Stockholmsguide

Ett bröd som bakats på algoritmer

"Världens bröd" samlar flera olika länder.
"Världens bröd" samlar flera olika länder.

De populäraste bröden i världen har samlats i ett: Världens bröd. Stjärnbagaren Sébastien Boudet har med hjälp av algoritmer skapat det universella brödet. Och nu kan vem som helst baka det.

Knäckebröd, baguette, pitabröd, bagels. I världen finns alla möjliga bröd i olika storlekar och former. Ingredienserna och smakerna kan skilja sig helt beroende på var man är i världen. Ändå faller de under en och samma kategori.
– Bröd är universellt, det får folk att komma tillsammans, säger Sébastien Boudet som har utvecklat receptet.

Bröd gjort med algoritmer

Efter en lång tids research och insamlande av recept från flera olika länder har nu ”Världens bröd” introducerats. Världens mest populära bröd samlade i ett. Algoritmer har omvandlat och slagit ihop flera recept och kommit fram till de slutgiltiga ingredienserna och formen.

Resultatet

Bagaren Sébastien Boudet, som bl. a. har varit jurymedlem i Kanal 5:s Dessertmästarna, har därefter utvecklat receptet så att det faktiskt går att baka.
– Jag har dedikerat mitt liv åt bröd och jobbat med bröd de senaste 25 åren. Jag har rest runt i världen och testat alla möjliga bröd men aldrig tänkt tanken att stoppa dem i ett och samma, säger han.

Och slutresultatet? Ett saftigt flatbread med bl. a. tre olika sorters mjöl.

 

Stockholm, Sweden