Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Cherrie chillar helst i orten i sommar

För albumaktuella r’n’b-stjärnan Cherrie väntar en sommar med spelningar världen över
Cherrie spelar på Sjöhistoriska Museet den 14 augusti.

För albumaktuella r’n’b-stjärnan Cherrie väntar en sommar med spelningar världen över. Men när hon väl har tid chillar hon helst på en parkbänk i orten och tuggar ­pipas.
"Ingenting slår sommaren i Stockholm", säger hon.

ANNONS

Den 15 juni släppte Cherrie sitt andra album Araweelo. Om hennes fokus tidigare låg på orten har det nu förflyttas till hennes härkomst.

Här vill Cherrie hylla sitt ursprung som ung somalisk kvinna men också att hon är svensk och finsk. Soundet är mindre melankoliskt, eller mer harmoniskt om man så vill.

– Om jag grät ut på den förra plattan, så vill jag gärna att den här ska hela folk. Vi har gått itu, men nu känns det bra också. Jag är kär och det har varit bland det bästa som hänt mig, jag är stoltare och gladare. Jag vill att folk ska må bra när de lyssnar på den, säger Cherrie.

Cherrie

 ”Genom musiken har jag fått resa väldigt mycket. Men ingenting slår sommaren i Stockholm”, säger Cherrie.

Under sommaren turnerar hon med stopp i Kina, USA och Skandinavien. Dessutom blir det en stor spelning på Sjöhistoriska Museet den 14 augusti.

– Genom musiken har jag fått resa väldigt mycket och sett delar av världen jag aldrig trodde att jag skulle få se. Men ingenting slår sommaren i Stockholm.

Låten Gatubarn på den nya plattan handlar om just det.

­Alla blir gladare
och öppnare. Tiden går
lite saktare. Det ligger
något i energin.

ANNONS
Cherrie

– Den handlar om hur vi låser in oss hela året och går in i oss själva och mörkret, men när sommaren kommer känns varje dag som den sista och man verkligen lever ut. Gatubarn är en hyllning till det konceptet och min uppväxt i Skandinavien. Alla melodier jag sjunger i den låten låter som en sommarvisa, men det är blandat med något hårt.

Vad brukar du göra under sommaren?

– Vi har väldigt många fina parker och stränder. När jag och mina kompisar vill hänga i solen drar vi antingen till Hornsberg eller Edsviken i Sollentuna.

Det spelar egentligen inte så stor roll vad man gör, fortsätter hon sedan.

– Jag tror det ligger mer i känslan. När du har gått ett helt år utan d-vitamin och sol uppskattar du det så mycket mer. Alla blir gladare och öppnare. Tiden går lite saktare. Det ligger något i energin.

Men får hon själv välja så blir det väldigt avslappnat.

– En av de bästa grejerna att göra på sommaren är att chilla i orten, bara sitta på en parkbänk i Rinkeby eller Nydalsparken i Tensta och tugga pipas (solrosfrön). Det är väldigt mycket jag den här sommaren, när jag väl har tid.

Fakta

Cherries 3 bästa tips i Sommarstockholm:

  1. Käka en fräsch sommarlunch ”Bland det bästa jag vet är att gå och käka en bowl på A Bowl vid Mariatorget vid min studio. De har typ världens godaste mat, nyttig och bra.”
  2. Rök vattenpipa i solen ”Jag gillar att röka vattenpipa på uteserveringarna i Alvik. Det finns ett ställe som heter Miami Strand.”
  3. Hitta bästa badhänget ”Vi har väldigt många fina parker och stränder. När jag och mina kompisar vill hänga i solen drar vi antingen till Hornsberg eller Edsviken i Sollentuna.”

 

Stockholm, Sverige