Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide

Idag: Cykelfesten du inte får missa

40-talsrull genom stan.
40-talsrull genom stan.

Bättre än museum: Cyklister i tweed tar över stan för sjunde året i rad.

Majoriteten i Stockholms stadshus älskar cyklister. Det satsas på cyklingen över hela stan och nu ska Stockholmare helst cyklar jämt, trots regn, ishalka och snö…

 

I helgen är det som om de senaste 70 åren aldrig funnits. Cyklister samlas i gamla tweedkläder (helst) och gamla cyklar för att sedan cykla genom stan. Det är väldigt roligt att titta på. (Och säkert väldigt roligt att delta).

– Det brukar komma runt 170 personer varje år och detta är ju en högtidsstund för alla som gillar gamla cyklar. Jag lovar att det finns fler fina gamla cyklar på Stockholms gator den här eftermiddagen än på något museum landet. Det säger  arrangören Henrik Rex Jakobsson, som även är ordförande i Cykelhistoriska föreningen som  själv kommer rulla runt på en av sina 30-talet cyklar, en Crescent från 1947 med ballongdäck från samma tidsperiod.

Cykelparaden går från Evert Taubes terrass på Riddarholmen med start 12.00.Sedan syns deltagarna på en stor picknick i Rålambshovsparken för att till sist avsluta på Hasselbacken, på Djurgården.

Evert Taubes Terrass, Stockholm, Sverige