Hittar din position
Snart klart
Laddar recensioner
Snart klart
Allt om Stockholm
Din bästa Stockholmsguide
ANNONS

Därför kan Harakiri-korvgubben inte vara kvar

Ingen mer stark korv i Gamla stan efter sista november.
Ingen mer stark korv i Gamla stan efter sista november.

Jesper "Harakirikorvgubben" Levin har vetat ett år att han inte kunde stå kvar i Gamla stan. Det menar Trafikkontoret i Stockholm stad.

ANNONS

Att Jesper Levin som sålt världens starkaste korv i Gamla stan inte kan vara kvar i området borde inte komma som en överraskning. Åtminstone inte för honom själv.

Fick tillfälligt tillstånd

Efter år av klagomål och kanske framförallt för att hans vagn hindrade framkomligheten då han stod på en mindre gränd i Gamla stan fick han efter ett tillfälligt tillstånd att stå på Kornhamstorg 2017.  Det var ett tillstånd som gällde i nio månader.

Fixade större vagn

När Harakiri-korvvagnen bytte adress ändrade dessutom Jesper Levin på sin verksamhet, köpte en ny och större vagn för att kunna stå på platsen dygnet runt.

– Men för den sortens verksamhet krävs generellt ett bygglov, något som den här näringsidkaren kände till och faktiskt ansökt om, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Fortsatta klagomål

Det bygglovet ser inte ut att ha beviljats och istället ansökte Jesper Levin om att få förlänga det tillstånd han redan hade.

Det tillståndet har beviljats till och med sista november. Efter det är det en fråga för stadsbyggnadskontoret, men klart är att Jesper Levin inte kan stå kvar efter det utan bygglov.

Skulle tagit tag i detta tidigare

Dessutom, understryker Ola Eriksson, har klagomålen på att verksamheten stör grannarna inte försvunnit men Jesper Levin har alla möjligheter att söka upp en ny plats där han inte stör, hindrar framkomligheten eller bryter mot rådande försäljningsregler.

–  Näringsidkaren visste alltså redan i början av året att han inte fick något bygglov, hade han meddelat oss det då hade vi kunnat inleda diskussionen mycket tidigare om vad han bör tänka på när han letar efter och ansöker om en ny plats.

ANNONS
Kornhamnstorg, Stockholm, Sverige